Honda Satışlarını Beş Yeni Modelle Canlandıracak

Ototeknikveri     26 Ekim 2015 01:43

Honda Avrupa ve İngiltere'de düşen satışlarını yeni modeller çıkartarak yapacağı atakla canlandırmayı planlıyor.

Honda Satışlarını Beş Yeni Modelle Canlandıracak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Honda Batı Avrupa'da uzun yıllardır düşüşte olan satışlarını beş yeni modelle yeniden ayağa kaldıracak. Orta vadede, Honda yeni bir Civic serisi çıkartacak. New York'ta konsept olarak tanıtılan ve 2017'de çıkması beklenen yeni Civic modelleri küçültülmüş turboşarjlı benzinli motorlar ile gelecek. Bu motorlar Honda'nın doğal emişli ve yüksek devirli motorlarının yerini alacak. Honda'nın Swindon fabrikası yeni Civic hatchback modelinin üretimi için global merkez olacak. Firmanın Avrupa odaklı ürüne yatırım isteği yıllık 26 milyon motor üretiminin 100 bin adedini sadece Avrupa'da satılan 1.6 litre dizel motorların oluşturmasından anlaşılıyor. Geçen yıl Honda dünya çapında 4.5 milyon otomobil sattı. Bunların sadece 150 bin adedi Avrupa'da satıldı. Bu 150 bin adedin de 60 bini İngiltere'ye gitti.

 

Honda İngiltere sorumlusu Phil Webb, markayı yeniden büyütmek için HR-V kompakt crossover modelin ve yeni Jazz'ın gelişinin makyajlı Civic ve CR-V crossover (yeni turbo dizel versiyon da dahil) ile destekleneceğini söyledi. Yine Honda İngiltere'den Philip Crossman ise yeni Civic Type R modelinin de tüketicileri Honda'ya yeniden bağlamak için hayati olduğunu belirtiyor. Model iki yıl gibi sınırlı bir süre üretilecek ve Japonya'ya da ihraç edilecek. Gelecek yıl NSX hibrit süper otomobilin çıkışı da Honda'nın yeni otomobil alıcıları arasında görünürlüğünü arttıracak.

 

Honda İngiltere'de satışlarını arttırmak için potansiyel görse de, Phil Webb'e göre Fransız ve Alman piyasaları markayı oldukça zorlayacak. Webb bu konuda şunları söylüyor: “İngiltere satışlarımızı yılda 80 bin adede çıkartabiliriz. Bu bizim için doğal bir büyüme olur. İngiltere'de özellikle yeni Jazz için büyük talep var. Tüketicileri marka içinde tutabilmek otomobil üreticilerinin görmek istedikleri birşeydir”. Webb aynı zamanda Honda'nın İngiltere'de bireysel kredili satışlar açısından geride kaldığını belirtti.

 

Honda'ya ne oldu?

Honda'nın Avrupa satışlarında yaşadığı düşüş otomotiv sektörünün en büyük gizemlerinden birisi. Firma güvenilir otomobilleriyle oldukça uzun bir tarihe sahip on yıl önce uzay çağı Civic modelini tanıttığından beri Avrupa modelleri için çok çaba harcadı. Buna rağmen yılın ilk sekiz ayında Batı Avrupa'da Honda satışları dibe vurmaya devam etti. 1990 yılında Honda Avrupa Birliği piyasasının %1.2'sine sahipti, 2007'de bunu %2 ile zirveye çıkartmıştı ancak geçen yıl bu rakam %1'e düştü.

 

Öte yandan, Avrupa'da markanın piyasa payı küçüldüğü halde CR-V Amerika'da peynir ekmek gibi satılıyor, Jazz ise piyasadaki en pratik ve akıllı süper mini otomobillerden. Dizel skandalının patlak vermesi belki Honda'nın benzinli motorlardaki uzmanlığı ile Avrupa'daki satışlarını da yeniden canlandırmasına vesile olur.  

Son Güncelleme : 26 Ekim 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo