Q6'nın elektrikli geleceğini gösteren Audi e-tron quattro konsepti

Ototeknikveri     27 Ekim 2015 08:39

Audi Forum Neckarsulm'de e-tron quattro konsepti sergilendi. Konsept geçen ay Frankfurt Motor Show'da da tanıtılmıştı.

Q6'nın elektrikli geleceğini gösteren Audi e-tron quattro konsepti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen Grup'un TDI ile geleceği şu noktada biraz belirsiz görünüyor, bu yüzden grubun lüks markası Audi'nin elektrikli sistemlere odaklanması iyi bir fikir. Firma 2018 yılında tamamen elektrikli bir otomobil çıkartma fikrini duyurdu ve konsept bunun önizlemesini sunuyor. Konseptin öncülüğünü yaptığı Q6, LG Chem ve Samsung SDI tarafından geliştirilen yeni bir tip pile sahip olacak ve 500 kilometre üzeri sürüş mesafesi sunacak. Konsept 4.88 metre uzunluğunda, 1.93 metre genişliğinde ve 1.54 metre yüksekliğinde. Üretim versiyonunun da benzer ya da aynı boyutlarda olması bekleniyor. Tasarım e-tron quattro konseptinden oldukça etkilenecek ve Q6 sınıfının en aerodinamik modellerinden birisi olacak. Konseptin gövdesi 0.25 sürtünme katsayısına sahip.

 

Alçak tavan çizgisi ve şık gövde ile enteresan bir görünüme sahip olan otomobilin tekerlek bombeleri ve yan etekleri etrafında plastik kaplama bulunuyor. Fütüristik görünümlü far demetleri konsepti daha da özel kılıyor. İç kabin dokunmatik ekranlarla donatılarak geleneksel butonlar ortadan kaldırılmış.

 

Üretim versiyonu otomobilin de tıpkı konsept gibi sadece 50 dakikada tam şarj olup olamayacağı merak ediliyor. Audi kablosuz şarj teknolojisi ile araba temassız şarj olabiliyor. Q6'da hangi motorların bulunacağını söylemek henüz güç ancak konsept üç elektrikli motora sahip ve bunların toplam güç çıkışı 435 PS (320 kW), aşırı besleme modunda maksimum güç 503 PS (370 kW), tork değeri ise 800 Nm'den fazla. Otomobil 4.6 saniyede sıfırdan saatte 100 kilometre hıza çıkabiliyor, maksimum hız ise pilin ömrünü uzatmak için elektronik olarak saatte 210 km ile sınırlanmış. Audi'nin lüks sınıf spor SUV'sinin üretime yakın bir versiyonu da Q6'nın 2017'nin ikinci yarısındaki çıkış tarihi öncesinde ajandada.

Son Güncelleme : 28 Ekim 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo