Toyota Global Satış Liderliğini Volkswagen'den Geri Aldı

Ototeknikveri     27 Ekim 2015 11:03

Volkswagen Grup emisyon skandalı ile karşı karşıya kalınca, Toyota global satış liderliğini yeniden elde etti yani dünyanın en çok satan otomobil markası oldu.

Toyota Global Satış Liderliğini Volkswagen'den Geri Aldı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Toyota Eylül ayı içinde 7.49 milyon adet otomobil satarak 7.43 milyon adet satış rakamına sahip Volkswagen'i geride bıraktığını açıkladı. Öte yandan, hem Toyota hem Volkswagen'in satışlarında %1.5'lik düşüş yaşandı. Söz konusu satış rakamları Volkswagen emisyon skandalının ortaya çıkmasından yaklaşık iki hafta kadar sonrasını da kapsıyor. Volkswagen yılın ilk altı ayında satış rakamlarıyla Toyota'nın önündeydi. Firma şu an dünya genelinde emisyon skandalından etkilenen 11 milyon dizel otomobilini düzeltmeye hazırlanıyor ve pek çok piyasada Volkswagen dizel otomobil satışları durduruldu.

 

Volkswagen aynı zamanda en büyük pazarı olan Çin'deki taleplerde de bir düşüş yaşıyor, yılın ilk dokuz ayında satışlarda %7.4 azalma kaydedildi. Analist Koji Endo Toyota'nın yükselişi ile ilgili şu yorumu yapıyor: “Toyota bu yıl 1 numara olacak. Volkswagen skandal nedeniyle gelecek yıl da Avrupa ve ABD'de satış zorlukları yaşayabilir. Çin piyasasının da yakın zamanda düzeleceğini sanmıyorum”.

 

Volkswagen'in emisyon skandalı CEO Martin Winterkorn'un istifasına neden oldu. Winterkorn, Toyota ve General Motors'u geride bırakarak Volkswagen'i global satışlarda dünya lideri yapmayı ve bu konumu korumayı planlıyordu. Yılın ilk dokuz ayında General Motors'un satışları ise %1.9 düşerek 7.2 milyon adet oldu.

 

Volkswagen tökezlerken, Toyota yeni Prius'un teslimatlarına başlamaya hazırlanıyor. Yaklaşık yedi yıldır yenilenmeyen model bu kez daha sportif ve daha tutumlu bir şekilde geliyor. Hibrit modelin yakıt verimliliği %10 arttırıldı, modelin Eco versiyonunda verimlilik daha da yukarılara çekildi. Satışlar yıl sonundan önce Japonya'da başlayacak. Toyota Japonya fabrikalarına 1400 yeni işçi alarak yeni Prius ve güncellenen Land Cruiser SUV modellerinin üretimini hızlandıracak.

 

Toyota'nın anavatanında ürettiği en çok satan modellerden olan Prius Japonya'nın ihracat rakamlarını da olumlu etkileyecek. Toyota aynı zamanda satışını arttırmak umuduyla 80 bin dolarlık Land Cruiser modelinin de performansını geliştirdi ve güvenlik özellikleri ekledi. Bu model ABD de dahil pek çok piyasada en pahalı SUV.  

Son Güncelleme : 28 Ekim 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo