PSA Yakıt Tüketim Verilerini Gerçek Yol Koşullarına Göre Verecek

Ototeknikveri     27 Ekim 2015 11:30

PSA Peugeot Citroen ana modelleri için artık gerçek yaşam koşullarında test edilen daha doğru yakıt tüketim verileri sunacak.

PSA Yakıt Tüketim Verilerini Gerçek Yol Koşullarına Göre Verecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Açıklama Volkswagen Grup bünyesinde patlak veren dieselgate skandalının üzerine yapıldı. Firma yakıt tüketim verileri ile ilgili açıklamasının yanı sıra otomobillerinde emisyon testlerini manipüle eden hiç bir yazılım ya da cihaz kullanmadığını de belirtti. Ek olarak, PSA'nın kendi bünyesinde 2014 yılında rastgele seçtiği 4300 otomobili üzerinde yaptığı testte otomobiller yakıt tüketim ve emisyon verilerinin tutarlılığı açısından testi başarıyla geçmişti. Şimdi ise PSA ana modelleri için gerçek yaşam koşullarına uygun rakamlar verecek ve bu sisteme mümkün olan en kısa zamanda geçmeyi planlıyor. Yayınlanacak veriler mümkün olduğunca doğru olduğunun onaylanması için bağımsız bir denetmen tarafından incelenecek.

 

PSA aynı zamanda seçici katalitik küçültme (SCR) teknolojisini kullanan ilk otomobil üreticisi olacak. Teknoloji firmanın tüm Euro 6 uyumlu dizel otomobillerinde kullanılacak. Bu teknoloji ile ilgili PSA'nın yaklaşık 100 patenti var. Uluslararası Temiz Ulaşım Konseyi'ne göre SCR şu an dünyada mevcut en verimli NOx arıtma teknolojisi. Ek olarak, PSA Peugeot Citroen, 2017'de yürürlüğe girecek WLTP yani tüm dünya için standartlaştırılmış hafif taşıtlar test prosedürleri için çok yakında hazır olacaklarını da belirtti.  

Son Güncelleme : 28 Ekim 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo