Yeni Land Rover Discovery 2017'den İlk Fotoğraflar

Ototeknikveri     28 Ekim 2015 02:00

Beşinci nesil Land Rover Discovery çıkmak üzere. Yeni model, Volvo XC90 ve Audi Q7 ile rekabet edecek.

Yeni Land Rover Discovery 2017'den İlk Fotoğraflar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Land Rover Discovery'nin piyasa çıkmasının üzerinden on yıldan fazla zaman geçti ve artık yenilenmesi bekleniyordu. Yeni yedi koltuklu SUV'nin kamuflajlı prototiplerinden gelen casus fotoğraflar firmanın artık bu konuda çalışmaya başladığını gösteriyor ve yeni model ile ilgili fikir veriyor. Volvo XC90 ve Audi Q7 gibi daha yeni rakiplerinden esinlense de Discovery hala yaşını gösteriyor ve hissettiriyor. Yine de Land Rover için popüler bir model olmayı sürdüren Discovery'nin beşinci nesli eskisinden daha da şık olacak. Fotoğraflarda kamuflajlı olsa da yeni Discovery'nin şekli belli oluyor. Yeni modelin stilinden geçen yılki New York Motor Show'da sergilenen Discovery Vision konsepti ile ipuçları verilmişti.

 

Arabanın ön kısmı önceki modelden daha yumuşak bir yaklaşımla tasarlanmış. İstiridye kabuğu kaput Land Rover serisindeki Discovery Sport ve Range Rover Sport gibi diğer modeller ile benzerlik gösteriyor. Yan profil ise önceki Discovery modelleriyle benzer. Arka pencere biraz eğimli, pencerenin çevresi spoyler tarzı. Discovery yere yakın bir otomobil, bu da havalı süspansiyonun en alçak ayarda olmasından kaynaklanıyor.

 

Prototiplerde 3.0 litre benzinli motor bulunuyor. Bu motor muhtemelen Jaguar serisindeki süperşarjlı V6 ile aynı ve yeni Discovery'nin en popüler motoru olacak. Büyük V8 benzinli motorlu SUV'ler giderek gözden düşüyor. Altı silindirli ve sekiz silindirli dizeller de modelle birlikte sunulacak. Jaguar Land Rover'ın yeni dört silindirli “Ingenium” motorlarına da yer verilebilir.

 

Land Rover sıkı bir diyete de girdi. En son Range Rover ağırlığının 420 kg.lık kısmını attı. Şu anki modeli 2.6 ton ağırlığında olan Discovery'nin de aynı şekilde ağırlık kaybetmesi bekleniyor.

 

İç kabinin eski Discovery modelinin genişliğini ve sağlamlığını muhafaza edeceği düşünülüyor. Bunun yanı sıra Range Rover'da bulunan en yeni teknolojik özellikler ve yüksek kalite duygusu da yeni Discovery'de görülecek. En yeni multimedya kiti ve otonom sürüş teknolojisini de bekleyebiliriz.

 

Modelle ilgili detaylar henüz fazla değil ancak yeni Discovery'nin 2016'nin ikinci yarısı ya da 2017 yılı başlarında çıkacağı tahmin ediliyor. Gelecek yıl otomobilin tanıtımı yapılabilir.  

Son Güncelleme : 28 Ekim 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo