Hyundai'den Yeni 8 Kademe Otomatik Vites

Ototeknikveri     29 Ekim 2015 10:46

Yeni Hyundai 8 kademe otomatik vites yakıt ekonomisini şu anki 6 kademe otomatik vites ile karşılaştırıldığında %7.3 geliştiriyor.

Hyundai'den Yeni 8 Kademe Otomatik Vites
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hyundai, dört tekerlekten çekişli otomobillerin kullanmak üzere geliştirdiği 8 kademeli yeni otomatik vitesini duyurdu. Yeni vites yeni K7, Aslan ve Grandeur gibi Hyundai ve Kia'nın dört çekişli modellerinde kullanılacak. Daha iyi ve daha yumuşak bir sürüş sağlayan vites Hyundai Motor'un Lambda, Theta turbo GDI, R-Engine gibi büyük ve lüks otomobil segmentlerini hedefleyen motor aileleri ile birlikte sunulacak. Yeni vites benzersiz bir tasarım ile üretilmiş ve Hyundai Motor'un 6 kademe otomatik vitesine ilave bir debriyaja daha sahip. Daha fazla vites kademesine sahip şanzıman düşük viteslerde gelişmiş hızlanma performansı, daha fazla yakıt tasarrufu ve yüksek viteslerde daha düşük gürültü, titreşim ve sertlik seviyeleri sunuyor. Tüm bu iyileştirmelerin yanı sıra şanzımanın ağırlığı 6 kademe otomatik vitese kıyasla 3.5 kg azaltılmış.

 

Tasarruf ve performanstaki iyileşmelerin sebeplerinden birisi debriyajın çok sayıda valf yerine solenoid konrtolüne imkan tanıyan doğrudan kontrol valf gövdesi. Valf gövdesinin yapısını basitleştirerek, yeni şanzıman yağ sızıntısını azaltıyor ve vites geçiş stabilitesini geliştiriyor.

 

Optimize edilen parçalardan birisi de yağ pompası. Bu bütünleşik donanım pek çok otomatik vitesin gücünü azaltabilir, firma pompa dişli takımının boyutunu küçülterek ve dişlileri optimize ederek 8 kademe otomatik vitesin verimliliğini arttırmış.

 

Şanzımanın amortisör kontrollü multi-disk tork konvertörü de yakıt ekonomisini ve sürüşü iyileştiren bir diğer önemli teknoloji. Ayrı bir sistem tek disk yerine dört diskli amortisör ambreyajını kontrol ediyor, kilitlenme aralığını genişletiyor ve amortisör kontrolü için daha hızlı yanıt sağlıyor.

 

Yeni şanzıman aynı zamanda sürtünme kaybına karşı üç çatallı bir yapı sunuyor, böylece tasarrufu daha da arttırıyor. Oluk yapıları debriyajı düşük çekiş için optimize etmek üzere yeniden tasarlanmış, yenilenmiş bir bölme plakası ise şanzıman yağının çalkalanma kayıplarını minimize ediyor. Son olarak, mühendislikteki detaylara gösterilen özeni kanıtlar nitelikte, döner elemanlar arasında rulman yatağı temas noktaları azaltılmış, böylece şanzımanın verimliliğine katkı sağlanmış.  

Son Güncelleme : 30 Ekim 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo