Honda 2015 Tokyo Motor Show'da Clarity Yakıt Hücreli Modelini Tanıttı

Ototeknikveri     30 Ekim 2015 04:40

Hidrojen yakıt hücresi teknolojisinin öncüsü Honda yeni nesil yakıt hücreli Clarity modelini 44. Tokyo Motor Show'da tanıttı.

Honda 2015 Tokyo Motor Show'da Clarity Yakıt Hücreli Modelini Tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Honda'nın en ileri teknolojilerini bünyesinde barındıran Clarity Fuel Cell dünyanın ilk yakıt hücreli sedan otomobili ve geleneksel otomobillerde motor ve şanzımanın bulunduğu alanda bir yakıt hücresine sahip. Clarity Fuel Cell 2016 yılının ilk aylarından itibaren Japonya'da satılmaya başlanacak. 2016 yılı içerisinde model Avrupa'da da piyasaya çıkacak. Clarity sürücü ve yolculara maksimum yer kalacak, makine donanımı ise minimum yer kaplayacak şekilde tasarlandı. Güç aktarım mekanizmalarının kapladığı yer minimuma indirilerek beş yetişkinin rahatça sığabileceği genişlikte bir iç kabin yaratıldı. Yakıt hücresinin ve güç üretim ünitesinin boyutları Honda'nın ileri teknolojileri sayesinde küçültülerek V6 motor ile kıyaslanabilir bir boyuta çekildi.

 

Yakıt hücreli güç aktarım mekanizmasının kompakt doğasına rağmen, Honda'nın ileri teknolojileri dünya lideri konumunda bir yakıt hücresi performansı sağladı. Honda'nın orijinal akış kanalı ayırıcıları şimdi her zamankinden daha gelişmiş, hücreler artık daha fazla güç çıkışı sağlıyor ve her hücrenin kalınlığındaki %20 (1 mm) azalma ile daha ince bir şekle sahip. Bu gelişmeler yakıt hücresini orijinal FCX Clarity'den %33 daha kompakt hale getiriyor. Boyuttaki bu azalmaya rağmen güç çıkışının artması çok etkileyici. Yakıt hücresi artık 130 kW (177 ps) güç çıkışına sahip, güç yoğunluğu ise %60 artışla 3.1 kW/L.

 

Sınıfında lider kullanım kolaylığı

Clarity Fuel Cell 70 Mpa hidrojen gazı alabilen yüksek basınçlı bir tankla donatılmış. Deponun kapasitesinin arttırılması sayesinde aracın sürüş mesafesi de artıyor. Verimli güç aktarım mekanizması ve azaltılmış enerji tüketimi ile, Clarity Fuel Cell tek dolu depo ile 700 km yol alabiliyor. Bu mesafe sınıfında lider bir yakıt hücreli sürüş mesafesi. Ek olarak, yüksek basınçlı tank sadece üç dakika gibi kısa bir sürede dolabiliyor. Bu ve bunun gibi diğer avantajlar Clarity Fuel Cell modeline müşterilerin geleneksel benzinli ya da dizel araçlarından alıştıkları günlük kullanım kolaylığını sağlıyor.

 

Keyifli bir sürüş deneyimi

Honda'nın yakıt hücresinin yüksek güç çıkışını ve lityum iyon pillerin güç desteğini kullanmak üzere tasarlanmış motor, tekerleklere anında ve güçlü bir hızlanma sağlıyor. Yüksek güç çıkışlı 130 kW (177 PS) motor tarafından sağlanan sürekli artan tork sayesinde, Clarity Fuel Cell mükemmel düzeyde yumuşak, sorunsuz bir hız artışı sunabiliyor.

 

Hızlı yanıt, keyifli sürüş ve sessiz iç kabin birlikte çok çekici bir kombinasyon oluşturuyorlar. Clarity Fuel Cell sürücüye iki farklı sürüş modu sunuyor: “Normal” modda yakıt tasarrufu ile sürüş performansı arasında denge sağlanırken, “Sport” modunda daha çabuk yanıt veren bir hızlanma hissi yaşanıyor.

 

Seçkin, şık tasarım

Clarity Fuel Cell modelinin dış cephesi yolda haşmetli bir duruş ve güçlü bir aerodinamik profil segilemek üzere tasarlanmış. Tam LED farlar keskin, ince bir görünümde, aerodinamik ve şık tasarımlı 18 inç alüminyum jantlar da otomobilin imajını tamamlıyor.

 

Clarity Fuel Cell modelinin iç kabini rafine bir atmosfere sahip ve sürücüye sakin, konforlu bir sürüş ortamı sunuyor. İleri teknoloji sürücü arayüzü Honda'nın kolay ve sezgisel kontrol prensibini sunuyor. Sadece ve geniş iç kabin lüks, konforlu materyaller ile keyifli yolculuk deneyimini üst düzeye taşıyor.

 

Avrupa'da Honda Clarity ve HyFIVE projesine katılım

Honda Clarity Fuel Cell modelini Avrupa'da 2016 yılı içinde sınırlı sayıda satışa çıkartacak. HyFIVE konsorsiyumunu oluşturan beş otomotiv firmasından birisi olan Honda bu yeni teknolojiyi yansıtan yüz on güçlü Avrupa filosu için otomobilleri temin edecek.

 

İngiltere'de Honda tedarikçilerle çalışarak güneş enerjili bir hidrojen dolum istasyonu kurdu ve bu teknolojinin yerel olarak üretimini ve kullanımını destekliyor. Honda'nın İngiltere Swindon'daki tesislerinde kurulan istasyon halka açık ve tüm yakıt hücreli otomobiller bruada doldurulabiliyor. 

Son Güncelleme : 30 Ekim 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo