Yeni Kia Sportage Tasarım Hikayesi

Ototeknikveri     02 Kasım 2015 01:43

Kia Sportage bir önceki neslin çıkışından beş yıl sonra yeni bir modelle geri döndü.

Yeni Kia Sportage Tasarım Hikayesi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İlk olarak bu yılki Frankfurt Uluslararası Otomobil Fuarı'nda tanıtılan yeni Sportage güçlü görünümü ve gelişmiş özellikleriyle pek çok otomobil severin dikkatini çekti. Dördüncü nesil Sportage modelinin geliştirilme projesi Kia ABD, Almanya ve Kore tasarım ekiplerinin katılımıyla Nisan 2012'de başlatılmıştı. Tasarım ekibinin şeflerinden Moon-Hyo Yoon “Yeni Sportage modelini tasarlamak Kia tasarımcıları için büyük bir meydan okumaydı. Tasarımı tamamen yeni bir hale getirmeyi ancak bunu yaparken 3. nesil Sportage'ın zaten mükemmel hale gelmiş tasarım kimliğini de korumayı hedeflemiştik” diyor.

 

Sonsuz saatler süren tartışmalar ve çizimler sonrasında Kia tasarımcıları tasarımı tarif etmek için “Sportif ve Güçlü Enerji” anahtar kelimelerini kullanmaya karar verdi. Sonuç olarak, yeni nesil Sportage yan tarafta yatay çizgiler aldı, bunlarla şasenin güçlü hissi pekiştirildi. Haşin kaporta şekli ve güçlü detayları ile, Sportage tasarımı tamamen yeni bir seviyeye geçti.

 

Kia'nın dış cephe tasarım ekibi farları cesurca ön panjurun üzerinde konumlandırmış, böylece pek çok SUV'den daha ilerici ve daha agresif bir tasarım elde edilmiş. Arka kombinasyon ve ön sis lambaları da zaten güçlü olan tasarıma fütüristik bir dokunuş ekliyor.

 

Yeni Sportage'ın iç kabinindeki temanın altında yatan şey inovasyon. İç tasarım ekibinden Chi-Young Kim bunu şöyle açıklıyor: “Hem şehir hem de arazi şartlarına uygun, lüks ve konforlu bir iç kabin yaratmak istedik”.

 

Otomobilin içinde segmentin en sürücü dostu deneyimini sunmak amaçlanmış. Selefi ile karşılaştırıldığında yeni Sportage daha kişiselleştirilmiş bir dokunuşa sahip, ekran bölgesi ve kontrol paneli sürücünün kolay ulaşabileceği ve kullanabileceği şekilde tasarlanmış. Ön ve arka koltuklar yeniden ayarlanmış ve arka koltuklara Sportage için ilk kez özel katlama fonksiyonu eklenmiş.

 

Özenle seçilmiş 8 renk yeni Sportage'ın benzersiz karakterinin önemli özelliklerinden birisi. Şehirli tarzda Cherry Black'ten (kiraz siyah) parlak Mercury Blue (merkür mavisi) rengine kadar, dış cephe renkleri Kia'nın yeni kompakt SUV modelinin genç ve açık alanda keşfe çağıran enerjisini pekiştiriyor.

 

Yeni Patina Gold (altın sarı) ve Fiery Red (öfkeli kırmızı) renkleri de doğadan esinlenilmiş. Kia renk ekibi metalik parlaklılığı yarı parlak tonlarla dengelemeye çalışmış.

Son Güncelleme : 03 Kasım 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo