Giulia Tasarımında Alfa Romeo 156'dan Esintiler

Ototeknikveri     09 Kasım 2015 06:52

Alfa Romeo tasarım şefi Alessandro Maccolini, yeni Giulia'nın markanın 156 modelinden izler taşıdığını belirtiyor.

Giulia Tasarımında Alfa Romeo 156'dan Esintiler
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Alfa Romeo orta boy sedan ile rakibi BMW 3 Serisi arasındaki tasarım benzerlikleri o kadar bariz ki Alfa Romeo tasarım şefi Alessandro Maccolini kendisini daha kimse sormadan tasarımını savunmak zorunda hissetti. Maccolini “BMW'yi kopyalamadık. Kendi geçmişimizden ilham aldık. Özellikle de 156 modelinden etkilendik” diyor. Alfa Romeo yeni Giulia modeli 150 model serisinin geçmişteki başarısını yakalayabilirse çok sevinecek gibi görünüyor. Bu modelin satış rakamı 2000 yılında dünya çapında 120 bin adeti geçmişti. Alfa'nın satışları markanın sahibi Fiat Chrysler seriyi sadece iki modele düşürdüğünden beri düşüşte. Seri Giulietta kompakt, MiTo kompakt ve sınırlı üretim 4C spor otomobilden oluşuyordu. Alfa şimdi global satışlarını 400 bin adete çıkartmak için Giulia'ya güveniyor. Alfa'nın 2014 global satışı 70 bin adetten daha azdı.

 

Tepeden aşağı yaklaşım

Alfa, Giulia'nın en üst performans versiyonu olan, Quadrifoglio donanım seviyesinden 510 hp V6 versiyonunu Haziran ayında tanıtmış ve Frankfurt Auto Show'da sergilemişti. Giulia satışları yıl sonuna kadar başlayacak, yüksek donanım seviyesi Quadrifoglio versiyonu İtalya'da 95 bin euro'dan başlayan fiyatlarla piyasaya çıkacaktı. Buna rağmen sonradan karar değiştirilerek satışların başlaması 2016'nın ortalarına ertelendi.

 

Giulia'nın daha ana akım modelleri ise 2.0 litre benzinli ve yeni 2.2 litre dizel motorlarla Avrupa'da gelecek yılın sonlarına doğru çıkacaktı. Bu modellerin çıkış tarihi de aslında daha önce 2016 Mart ayı olarak planlanmıştı. Giulia'nın ABD'de piyasaya çıkışı ise Avrupa'da satışların başlamasından yaklaşık altı ay sonra olacak.

 

Saatte 307 kilometre maksimum hıza sahip Quadrifoglio versiyonu BMW M3 ve Mercedes-Benz C Serisi AMG ile rakip olacak. Quadrifoglio donanım seviyesinden standart Giulia 2016 başlarında 79 bin euro'dan başlayan fiyatlarla satışa çıkacak. Alfa diğer modeller için henüz fiyat belirtmedi.

 

Üretici Giulia için henüz satış hedeflerini de açıklamadı. IHS Otomotiv Alfa'nın 2018 yılı itibariyle 230 bin adet yıllık satışa ulaşabileceğini söylüyor. Markanın satışları geçen yıl 68 bin adette kalmıştı. Öngörülen bu satış rakamının 50 bin kadarı Giulia, 23 bin kadarı ise Giulia temelli bir SUV olacak.

 

Yüksek hıza uygun iç kabin

Alfa hedeflediği satış rakamlarına ulaşabilmek için Giulia'nın 9. nesil Audi A4 gibi rakiplerin karşısına güçlü çıkması gerektiğini biliyor. Bu yüzden sedan modelin iç kabini benzersiz bir şekilde tasarlandı. Her iç kabin detayının gerçekten fonksiyonel olmasına özen gösterildi ve her bir özellik sürücüler tarafından yarış pistinde test edildi. Yüksek hız testini geçen özellikler üretim için onaylandı. Her bir iç kabin detayı benzersiz şekilde sadece Giulia için özel hazırlandı.

 

Bir yenilik de Giulia'nın direksiyonunda. Direksiyon açısı sürücünün otomobilin gösterge ve kontrollerini rahat bir şekilde görebileceği gibi ayarlandı.

 

Yeni Giulia için E milyar euro

Fiat Chrysler Alfa'nın yeniden canlandırılması için 5 milyar Euro ayırdı. Bunun 2 milyar Euro'su Giulia ve Giulia temelli SUV için harcandı. Markanın ilk SUV'si olacak yeni modelin de geliştirme safhasının bittiği söyleniyor. SUV, Audi Q5 ve BMW X3 ile rakip olacak.

 

Öte yandan, Çin piyasasındaki yavaşlama nedeniyle Alfa'nın global büyümesi yeniden değerlendiriliyor. Alfa'ya ayrılan 5 milyar Euro'luk yatırım 2020 yılında tamamlanacak. Daha önce yatırımların 2018'de biteceği açıklanmıştı.

Son Güncelleme : 09 Kasım 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo