Fiat Chrysler'ın Melfi Fabrikasında SUV Yoğunluğu

Ototeknikveri     10 Kasım 2015 01:57

Fiat Chrysler Otomobilleri güney İtalya'daki Melfi fabrikasında üretimi iki katına çıkarttı. Fabrika Jeep Renegade ve Fiat 500 X taleplerine yetişmeye çalışıyor.

Fiat Chrysler'ın Melfi Fabrikasında SUV Yoğunluğu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

FCA Melfi'ye yarı kompakt SUV'lerin üretimi için 1 milyar euro yatırım yaptı. Kısa süre kapalı kaldıktan sonra fabrika Ağustos 2014'te tekrar açılmıştı. FCA Eylül sonu itibariyle bu fabrikada 149 binden fazla Renegade, 100 bin kadar da 500 X üretti. Fabrika günlük üretim kapasitesini 1050'den 1200'e çıkarttı. Bir diğer model Grand Punto ile birlikte günlük toplam üretim 1500 adedi buluyor. Melfi günde üç vardiya halinde haftanın 6 günü çalışıyor. Pazar günleri iki vardiya yapılıyor. Fabrikanın bu yıl 400 bin adet otomobil üretmesi bekleniyor. Bu da Melfi'yi FCA'nın üretim ağının en büyüklerinden birisi yapıyor. Üretimin büyük kısmı Renegade ve 500 X modellerinden oluşacak. 75 – 80 bin adet de Grande Punto üretilecek.

 

Esnek üretim hattı

Ocak ayından beri FCA, Melfi'de 1800 yeni personel işe aldı. Bunların bin dört yüz yetmişi ile sürekli kontrat yapıldı. Geçici kontratla alınanların bir çoğunun da yakın zamanda kalıcı kontrata geçirilmesi düşünülüyor. 500x ve Renegade aynı üretim hattında ve aynı platform ile üretiliyor. Üretim hattındaki üretimin %55'i Renegade, %45'i ise 500X'e ait. Renegade üretiminin %45'i Kuzey Amerika'ya ihrac ediliyor, Kuzey Amerika'ya giden otomobillerin %90'ı ise ABD kaynaklı 2.4 litre benzinli motora sahip. Jeep'in Avrupa satış sirektörü Dante Zilli Renegade satışlarının hedeflerin epey üzerinde seyrettiğini belirtiyor.

 

Grand Punto yaşıyor

FCA yaşlanan Grand Punto modelinin yerini alacak yeni bir model duyurmadı. Buna rağmen modelin satışı İngiltere de dahil bazı Avrupa piyasalarında durduruldu. Grand Punto üretimi ilk çıktığı 10 yıl öncesine göre neredeyse %75 düştü. Hatchback modelin üretimi 2016'da da devam edecek. Bu tarihten sonra firmanın modelin kaderini ne şekilde belirleyeceği ise henüz bilinmiyor.

Son Güncelleme : 10 Kasım 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo