Volkswagen'den Dizel Araç Sahiplerine 500 Dolar

Ototeknikveri     11 Kasım 2015 06:43

Volkswagen Amerika emisyon skandalından etkilenen 2.0 litre dizel araç sahiplerine 500 dolar ödeyecek.

Volkswagen'den Dizel Araç Sahiplerine 500 Dolar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu ödeme firmanın skandaldan etkilenen müşterilerini sakinleştirmek için hazırladığı “iyi niyet paketi”nin bir parçası. 500 dolar, ön yüklemeli bir Visa kart ile gelecek ve kart Visa'nın kabul edildiği her yerde kullanılabilecek. Paketin bir parçası olarak, etkilenen araçların sahipleri daha sonra Volkswagen bayilerinde bozdurulabilecek 500 dolarlık bir kart daha alacak, bunun yanı sıra 24 saat yol yardımından faydalanabilecek. Volkswagen etkilenen dizel araçlar için çözümler üzerinde çalışmaya devam ederken, otomobil sahiplerinin yanı sıra illegal yazılıma sahip ürünler elinde kalan bayilere de finansal yardımda bulunacak. Açıklanan iyi niyet paketi Volkswagen'in çözüm yolunda attığı ilk somut adım oldu.

 

Programdan sadece 2.0 litre dizel sahipleri faydalanabilecek. EPA geçen hafta 3.0 litre dizel V6 motorlu bazı Audi, Porsche ve Volkswagen modellerinin de emisyon hile yazılımına sahip olduğunu duyurmuştu. Volkswagen Amerika CEO'su “Tüm etkilenen otomobiller için etkili bir çözüm geliştirmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bu arada ilk adım olarak da güvenlerini geri kazanmak için bazı müşterilerimize bu iyi niyet paketini sunacağız” dedi.

 

EPA 18 Eylül'deki açıklamasında 482 bin 2.0 litre dizel Volkswagen ve Audi otomobilin illegal yazılıma sahip olduğunu, bu araçlarda nitrojen oksit emisyonunun testlerde çıkandan 40 kat daha fazla olduğunu duyurmuştu. Volkswagen'in iyi niyet paketi illegal yazılım tespit edilen 2009 – 2015 yılları arasına ait araçları kapsayacak. Audi de benzer bir paket üzerinde çalışıyor ve paketle ilgili açıklamaları 13 Kasım'da yapacak.

 

İyi niyet paketindeki ödemeyi alabilmek için müşterilerin bazı işlemler yapması gerekiyor. Araç kimlik numarası www.vwdieselinfo.com sitesinde kullanılacak, bu numara ile araç sahibinin paketten yararlanıp yararlanamadığı öğrenilecek. Eğer araç paket kapsamındaysa araç sahibi iletişim bilgilerini ve aracın kilometresini girecek. Müşteriler bu işlemlerden sonra ön ödemeli kartlarını dört hafta içerisinde postadan alabilecek. Kartları aktive etmek için müşterilerin otomobilleri ile bayiye gitmesi ve ehliyetlerini göstermesi gerekecek.

 

Volkswagen'den yapılan açıklamada iyi niyet paketinin müşterilerin 2.0 litre dizel emisyon ihlalleri ile ilgili firmaya dava açmasını engellemediği, paketten faydalanan müşterilerin yasal haklarından feragat etmiş olmadığı da belirtildi.

 

Volkswagen, EPA ve Kaliforniya Hava Kaynakları Kurumu ile birlikte skandaldan etkilenen otomobiller için düzeltme planları hazırlamaya devam ediyor. Etkilenen otomobillerin düzeltilerek yasal emisyon sınırlarına çekilmesi gerekiyor.

 

Volkswagen skandaldan etkilenen 2.0 litre dizel motorların üç neslinin de farklı düzeltme planları gerektireceğini açıkladı. Yaklaşık 325 bin ilk nesil 2.0 litre dizel araç hem yazılım hem de donanım değişikliğine ihtiyaç duyacak.

Son Güncelleme : 11 Kasım 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo