2016 Volvo S90 İçin Yeni Dijital Çizimler

Ototeknikveri     11 Kasım 2015 09:28

Yeni Volvo S90'ın prömiyeri 2016 Detroit Motor Show'da yapılacak.

2016 Volvo S90 İçin Yeni Dijital Çizimler
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo'nun güncel S80 modelinin yerini alacak yeni S90 modelinin yeni dijital çizimleri Alman medyasında ortaya çıktı. Ocak ayında 2016 Detroit Motor Show'da Dünay prömiyeri yapılacak yeni Volvo S90'nın dijital çizimler internete sızan ölçeklendirilmiş maketlerin görüntüleri doğrultusunda güncellendi. Yeni Volvo S90, İsveçli markanın ilk kez 2015 Volvo XC90 modelinde görülen yeni tasarım dili ile geliştirilen ikinci model olacak. Uzun ve dikey şeritli ön panjur, LED farlar, Thor hammer gündüz sürüş ışıkları, krom aksanlı yeni tampon tasarımı ön kısımda dikkat çeken özellikler. Tüm Volvo'lar yeni S90'da, kaslı bir omuz çizgisine sahip, ayrıca pencere çerçevelerinde krom yuvalar ve alt kısımda bir krom şerit yer alıyor.

 

Üretim öncesi bir prototiple ortaya çıkan iç kabinde basit, düğmesiz bir tasarım kullanılmış. 3 kollu çok fonksiyonlu direksiyon, sürücü ekranı, ön cama yansıtılan özel ekran, kontrol panelinin üst kısmında bir hoparlör (Bowers & Wilkins sisteminin parçası) iç kabinde öne çıkan özelliklerden.

 

S90, Volvo'nun en yeni SPA (ölçeklendirilebilir ürün mimarisi) platformunu kullanacak. Bu platform eski Ford platformuna sahip S80 modeline göre daha hafif ve daha verimli olacak. Motor seçenekleri arasında 2.0 Drive-E dört silindirli motor 190 hp – 400 hp güç çıkışı seçenekleriyle yer alacak (iki motorlu hibrit sistem -T8). Araçta 8 kademeli otomatik vites tek şanzıman seçeneği olacak. Dört çekişli sürüş sistemi ise yüksek donanım seviyelerinde opsiyonel olarak gelecek. Volvo S90 Polestar performans versiyonu da ileriki zamanlarda çıkması muhtemel yenilikler arasında.

 

Yeni Volvo S90'nın ilk detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Son Güncelleme : 05 Aralık 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo