BMW'nin Araştırma Otomobilinden Patent Resimleri

Ototeknikveri     12 Kasım 2015 09:38

Aerodinamik hibrit BMW araştırma otomobili firmanın I markasından çıkacak yeni modellerle ilgili fikir veriyor.

BMW'nin Araştırma Otomobilinden Patent Resimleri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni ve gizli bir yüksek teknoloji ürünü BMW prototipinin patent kayıt resimleriyle ortaya çıktı. Görüntüler firmanın I markası ile çıkartacağı gelecek modeller hakkında ipuçları içeriyor. Patent çizimleri geçen yıl BMW yetkilileri tarafından Çin'in Şangay kentindeki patent kayıt ofisine sunulmuş. Plug-in benzinli ve elektrikli hibrit araştırma arabası BMW'nin Almanya'nın Münih kentindeki Ar-Ge merkezinde üretilmiş ve yakın zamanda test programına alınmış. BMW'nin Volkswagen XL1 modeline cevabı olacak otomobilde firma karbonfiber ile güçlendirilmiş plastikteki tecrübesini kullanmış. Bu hafif materyal otomobilin temel yapısını oluşturuyor, dış paneller, çeşitli iç kabin elementleri ve jantlarda da karşımıza çıkıyor.

 

Henüz resmileşmedi ancak otomobilin 1150 kg'dan biraz daha hafif olacağı tahmin ediliyor. Bu ada mevcut i3 modelinden 135 kg civarı daha hafif olacağı, XL1'den ise 355 kg daha ağır olacağı anlamına geliyor.

 

Ağırlık azaltmaya yönelik çabaların yanı sıra, BMW mühendisleri yeni otomobilin aerodinamik özelliklerini de iyileştirmiş. Yeni kompakt hatchback aracın 0.18 hava sürtünme katsayısına sahip olduğu iddia edilmşti. İki koltuklu VW XL1'in hava sürtünme katsayısı ise 0.19.

 

Arabanın en ilgi çeken özelliklerinden birisi de geleneksel kapı aynaları yerine video kameralara sahip olması. Kameradan alınan görüntüler normalde arka aynasının olması gereken yerde bulunan ekrana yansıtılıyor.

 

Günlük kullanım için pratik bir araba olarak tanımlanan prototip dört kişilik oturma kapasitesine sahip. Bagaj kapasitesi ise XL1'in (120 litre) üç katı, 348 litre.

 

Araba gücünü öne monte edilmiş turboşarjlı 1.0 litre iki silindirli benzinli motordan alıyor. Motor firmanın daha büyük üç, dört ve altı silindirli motorlarında da bulunan modüler mimarisi temel alınarak üretilmiş. Arka kısımda ise diğeri ile kombinasyon halinde çalışan bir elektrikli motor var.

 

Elektrikli motorun enerjisi pilden geliyor. Daha hızlı şarj, daha fazla enerji yoğunluğu ve daha uzun sıfır emisyonlu sürüş mesafesi için pilde yeni geliştirilmiş bir kimyasal işlem kullanılıyor.

 

BMW'nin yeni otomobili yedi saniyeden az sürede sıfırdan saatte 100 kilometre hıza çıkabiliyor, maksimum hız ise saatte 180 kilometre. 100 kilometrede sadece 0.4 litre yakıt tüketen aracın CO2 emisyonu 10g/km değerinden daha az.  

Son Güncelleme : 13 Kasım 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo