BMW 2017'de X3'ü Yeniden Yaratıyor

Ototeknikveri     14 Kasım 2015 02:04

BMW üçüncü nesil 2017 X3 modelini test etmeye devam ediyor.

BMW 2017'de X3'ü Yeniden Yaratıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW kompakt crossover modeli ödevini 2003 yılı gibi erken bir tarihte yapmıştı. Alman otomobil üreticisi şimdi bu tecrübe avantajını crossover piyasasındaki canlanmayı yakalamak için kullanacak. Bu nedenle firma üçüncü nesil 2017 X3 modelinin hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. İlk X3 pratikliği sınırlı, sportif bir otomobildi. Şu an BMW bayilerinde yer alan güncel model ise firmanın diğer son modelleri gibi biraz fazla yumuşatılmış bir araba. Üçüncü nesil X3'te ise doğru dengenin tutturulması bekleniyor. Crossover model  firmanın hem arkadan çekişli hem de dört çekişli modellerinde bulunacak yeni CLAR platformu ile üretilecek. CLAR mimarisinde yoğun şekilde karbon fiber ile güçlendirilmiş polimer (CFRP) kullanılacak. BMW bu materyalin kullanımında sektörün lideri konumunda. Platformun daha uzun bir versiyonu da bulunuyor. Bu versiyon daha çok arka kısım bacak boşluğu geniş arabaları tercih eden Çin piyasasında kullanılacak. İç kabin ayrıntılarına bakarsak 7 Serisi etkileri görülüyor. Bu modelde bulunan pek çok özellik yeni X3'e de aktarılmış. 

 

Motor kompartmanı B ailesinden küçültülmüş, modüler motorları ağırlayacak. 2 litre motorların kullanımı kesinken, üç litre motorlar da planlar arasında. 1.5 litre üç silindirli motorun da ihtimaller dahilinde olduğu konuşuluyor. Bu silindir hacmi rakamları hem benzinli hem de dizel motorlar için geçerli. Serinin en üstünde M40i M Performance modeli bulunacak. Şanzımana baktığımızda ise 2017 BMW X3'te vitesi otomobilin gittiği arazi koşullarına göre ayarlayan uydu yardımı özelliğinin bulunduğunu görüyoruz. G01 kod adı ile geliştirilen yeni X3, plug-in hibrit versiyon ile de çıkacak. Hibrit sisteminin benzinli-elektrikli olması bekleniyor.

 

2017 X3'ün son görüntülerinde ilk üretim versiyonu farları görebiliyoruz. Arka lambalar ise hala test versiyonu, yani tasarımın son halini yansıtmıyor. Stil anlamında yeni X3 mevcut tasarıma büyük değişiklikler getirmiyor. 

 

2017 BMW X3'ün nasıl görünebileceğine işaret eden modellemeler

Son Güncelleme : 14 Kasım 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo