VW Dizel Skandalında 2016 Modellerde Var

Ototeknikveri     16 Kasım 2015 12:07

Volkswagen Grup'ta patlak veren dizel skandalının aydınlatılmasında yeni aşama: Skandaldan etkilenen 2016 modelleri tespit edildi. Müşterilerin bilgilendirilmesine ve yetkililerle görüşmelere başlandı.

VW Dizel Skandalında 2016 Modellerde Var
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volkswagen Grup bünyesindeki 2016 model yılına ait modellerden hangilerinin dizel skandalından etkilendikleri tespit edildi. Artık hangi yeni modellerin emisyon değerlerinde tutarsızlıklar bulunduğu biliniyor. 3 Kasım'da yapılan açıklamada yaklaşık 800 bin otomobilin tip onayı için CO2 değerleri incelenirken tutarsızlıklar tespit edildiği belirtilmişti. Bu açıklama devam eden araştırmalar kapsamında yapılmıştı. Şimdi ise 2016 model yılı için çıkartılan araçlardan hangilerinde tutarsız CO2 değerleri olduğu kesin olarak tespit edildi ve duyuruldu. 2016 model yılına ait yaklaşık 430 bin otomobilde sıkıntı olduğu belirtiliyor. Yetkili merciler, ithalatçılar ve iş ortakları da durumla ilgili olarak Volkswagen tarafından bilgilendirildi. Bir sonraki adım ise Alman Federal Taşıtlar ve Ulaşım Yetkili Kurumu (KBA) gözetiminde yeni CO2 değerlerinin belirlenmesi olacak.

 

Gelecek hafta markanın ulusal müşteri bilgilendirme web sayfalarında CO2 meselesine ait açıklamalar da yer alacak. Müşteriler otomobillerinin kimlik numarasını girerek (VIN) kendi otomobillerinde de sorun olup olmadığına dair bilgi alabilecek. Türkiye'de Volkswagen müşterileri http://binekarac.vw.com.tr/volkswagen-dizel-bilgilendirmesi.aspx sayfası aracılığı ile bilgilendiriliyor.

 

Önceki model yıllarına ait etkilenen otomobillerle ilgili açıklamalar yetkililerle birlikte devam eden incelemelerin sonunda yapılacak. Firma sorundan etkilenen otomobil sayısının 800 bini geçeceğini düşünmüyor. Volkswagen Grup otomobillerinin satıldığı ülkelerdeki devlet yetkilileri ile diyaloğa girerek CO2 değerlerinden kaynaklı ortaya çıkan ekstra vergilerin müşterilere değil Volkswagen firmasına ödetilmesi için gönüllü olduklarını duyurdu.

 

Öte yandan, CO2 değerleri ile ilgili tutarsızlıklar bulunan otomobillerde hiç bir güvenlik sorunu yok. Bu otomobiller için teknik bir önlem alınması gerekmiyor.

Son Güncelleme : 16 Kasım 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo