Kia'nın Yarı Otonom Teknolojisi 2020'de, Sürücüsüz Otomobili 2030'da

Ototeknikveri     18 Kasım 2015 12:33

Kia, hibrit sistemlerin yanında yarı otonom ve sürücüsüz otomobil teknolojileri üzerinde de çalışıyor.

Kia'nın Yarı Otonom Teknolojisi 2020'de, Sürücüsüz Otomobili 2030'da
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kia yarı otonom sürüş teknolojisini 2020 yılı itibariyle çıkartacak. Hibrit güç aktarım mekanizmalarına önem vermesinin yanı sıra Kia aynı zamanda gelecek dört yılda üretim versiyonu otomobillerde görülecek yarı otonom teknolojiler üzerinde çalışmaya devam ediyor. Yeni donanım 2018'de yapılacak 2 milyar dolarlık bir yatırımın sonucu olarak İleri Seviye Sürücü Asistan Sistemi (ADAS) teknolojileri kapsamında üretilecek. Önemli bir miktar fon ayrılmasının yanı sıra Kia aynı zamanda bu sistemler üzerinde çalışmak için daha fazla mühendis işe alacak. Sistemler yeni nesil akıllı otomobillerde kullanılacak.

 

Şu anda geliştirilmeye devam eden sistemler arasında Recognition (tanıma), Judgment (yargı) ve Control (kontrol) yer alıyor. Recognition çok sayıda sensörle yoldaki diğer otomobilleri, tehlikeleri ve sürüş koşullarını tespit edecek. Judgment yüksek teknoloji bilgisayar sistemleri ile otomobilin ADAS sensörlerinden aldığı verilere dayanarak kararlar alabilmesini sağlayacak. Control ise aktif elektronik ve mekanik sistemler ile otonom teknoloji tarafından alınan kararların uygulanmasını sağlayacak.

 

Bunlar buzdağının sadece görünen yüzü. Kia mühendisleri otoban sürüş asistanı (HDA), şerit rehberlik sistemi (LGS) ve ileri seviye akıllı seyir kontrolü (ASCC) gibi daha pek çok sistem üzerinde çalışıyor. Trafik sıkışıklığı asistanı (TJA) fonksiyonu, güncellenmiş akıllı park asistanı (SPAS) ve yeni uzaktan park asistanı (RAPAS) da yeni teknolojiler arasında yerini alacak.

 

Eğer herşey plana göre ilerlerse Kia'nın ana hedefi 2030 yılında tamamen otonom bir otomobili yollara çıkartmak.  

Son Güncelleme : 18 Kasım 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo