2017 Ford Escape / 2016 Kuga Detayları

Ototeknikveri     18 Kasım 2015 02:10

Güncellenmiş 2017 Ford Escape SYNC 3 ve yeni güvenlik teknolojileri ile tanıtıldı, Araç 2016 Ford Kuga'dan izler taşıyor

2017 Ford Escape / 2016 Kuga Detayları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2016 Ford Kuga'dan izler taşıyan 2017 Ford escape, ufak ancak etkili bir makyajla selefinden daha rafine bir görüntüye kavuşmuş. Ön yüzünde markanın daha büyük SUV modeli Edge'den bazı özellikler alınmış. Ford modele aktif ızgara panjurları ve altı yeni alaşım jant tasarımı eklemiş. Arkada ise LED arka lambalarla yeni bir görünüm elde edilmiş. Diğer dış cephe tasarım özellikleri arasında ise SE ve Titanium donanım seviyeleri için opsiyonel spor görünüm paketi ve Canyon Ridge, White Gold ve Lightning Blue.adı verilen üç yeni gövde rengi yer alıyor: 

 

İç kabinde ise daha önemli değişiklikler var. Ford yeni bir direksiyon ve artık iki bardak koyma yeri ve gelişmiş kol koyma kısmının bulunduğu yeni orta konsolu eklemiş. Geleneksel el freni elektronik park freni ile değiştirilince ekstra alan da kazanılmış. Birkaç ufak değişikliğin yanı sıra iç kabinde diğer dikkat çeken özelliklerden birisi de yenilenmiş hava girişleri.

2017 Ford Escape SYNC 3 multimedya sistemi ve sistem bünyesinde SYNC Connect uygulaması ile geliyor. Bu uygulama ile araç sahibi motoru uzaktan başlatabiliyor, kapıları kilitleyebiliyor veya açabiliyor, yakıt seviyesini kontrol edebiliyor. Araç en son güvenlik ve sürüş yardımı teknolojileri ile donatılmış. Bunlar arasında uyumlanabilir seyir kontrolü, güncellenmiş aktif park asistanı, şerit koruma ve sürücü uyarı sistemi yer alıyor. Kör nokta bilgilendirme sistemi, çapraz trafik uyarısı, yokuş asistanı, otomatik uzun far kontrolü ve eller serbest bagaj kapağı açma özelliği ise modelde önceden de bulunuyordu.

 

Yeni modelin motor seçenekleri arasında 1.6'nın yerini alan 180 hp (134 kW) gücündeki 1.5 litre EcoBoost ve yenilenmiş 245 hp (183 kW) 2.0 litre EcoBoost yer alıyor. 2.0 litre EcoBoost yeni pistonlara ve yeniden tasarlanmış, entegre egzoz manifolduna sahip. Bu sayede 2017 Escape modelinin gürültü, titreşim ve sertlik seviyeleri düşürülmüş. Bu iki turboşarjlı motor yoğun şehri trafiğinde yakıt tüketimini %4 – 6 arasında düşüren bir otomatik durdurma-başlatma sisteminden faydalanıyor. Normal emişli 2.5 litre motor 168 hp (125 kW) güç çıkışı ve 230 Nm tork ile devam edecek.

 

2017 Ford Escape Los Angeles Auto Show'da tanıtılacak ve yakın gelecekte satışa çıkacak.  

Son Güncelleme : 19 Kasım 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo