YENİ TOYOTA COROLLA AMERİKA'DA GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

Ototeknikveri     07 Haziran 2013 05:06

Corolla\'nın yeni kasası Amerika\'da tanıtıldı.

YENİ TOYOTA COROLLA AMERİKA'DA GÜN YÜZÜNE ÇIKTI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Birçok detay resimlerinin ardından Dünyanın en çok satılan otomobili olan Toyota Corolla'nın yeni nesli Amerika'da tanıtıldı. Şık ve sportif tasarımıyla ilgi çeken Furia konseptinden sonra beklentilerin yükseldiği yeni Corolla konsepte göre daha sade tasarıma sahip olmasına rağmen bir önceki nesline göre çok daha şık ve sportif duruyor. Ledli ön farlara sahip yeni Corolla'nın ince ön ızgarası ve tamponun hava girişi için ayrılan orta bölümü sportif bir görüntü sağlıyor. Yandan bakıldığında sade bir görüntüye sahip aracın kapıların alt kısmındki ütü izi ile ön ve arka farların çamurluklara doğru uzaması ilgi çekiyor. Arka tasarımı da sade bir görüntü çizen yeni Corolla stop farları şık bir tasarıma sahip. Aracın bir önceki nesline göre 2600 mm'den 100 mm artışla 2700 mm'ye çıkan aks mesafesi dış tasarımda kendisini belli ederken iç mekanın genişliğine de olumlu katkı sağlıyor. Arka koltuklarda diz mesafesinin 7.5 cm artmış olması da aks mesafesinin uzamasıyla elde edilmiş. Yeni Corolla 4639 mm uzunluğu, 1776 mm genişliği ve 1455 mm yüksekliği ile öncüsünden 99 mm daha uzun, 16 mm daha geniş ve 10 mm daha alçak. Ön tampon mesafesinin 23 mm uzatılması, arka tampon mesafesinin de 24 mm kısaltılması ve değişen boyutlar aracın daha sportif bir görütüye sahip olmasını sağlamış. 

Ülkemizde yeni nesil Auris'te kullanılan motor gamı ile piyasaya sunulması beklenen yeni Corolla, Amerika'da 4 silindirli 132 hp güç üreten 1.8 litreli motor ile sunuluyor. L, LE ve S donanım seviyelerine sahip olan aracın birde LE Eco adlı aynı motorun 140 hp güç üreten bir versyonu daha bulunuyor. 6 ileri manuel şanzımana sahip araçta 7 ileri orana sahip olabilen sürekli değişken CVT şanzıman seçeneği de mevcut. Eco adlı seçenek Amerika'da 5.8 litrelik yakıt tüketim değeriyle öne çıkıyor. Düşük yuvarlanma dirençli lastiklerin de katksının olduğu bu değerde aracın aerodinamik tasarımı ve düşük ağırlığının de payı büyük. Yüksek mukavemetli çelik kullanımının arttırılması ile Yeni Corolla'nın ağırlığı 1315 kg'a indirilmiş. Yeni Corolla Amerika'da donanım seviyesine bağlı olarak, sekiz havayastığı, sunroof, dokunmatik ekran radyo, anahtarsız giriş ve aracı çalıştırma,  Softex koltuklar ve Bluetooth gibi donanımları sunuyor.

Görsel ve teknik açıdan bir takım farklılıklara sahip olacak Avurpa'da piyasaya sunulacak yeni Corolla'larında yakın zamanda tanıtılması bekleniyor. Ülkemizde bu yılın Temmuz ayında satışa sunulması beklenen yeni Corolla için, Toyota'nın Adapazarı tesislerine 150 milyon euro yatırım yapıldı. İlk üretimin ise bu ayın içerisinde yapılması hedefleniyor. 

Yeni Corolla Resim Galerisi İçin Lütfen Tıklayınız.

Yeni Corolla Lansman 1 Videosu İçin Lütfen Tıklayınız.

Yeni Corolla Lansman 2 Videosu İçin Lütfen Tıklayınız.

Yeni Corolla Lansman 3 Videosu İçin Lütfen Tıklayınız.

 

Son Güncelleme : 07 Haziran 2013

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo