2017 Mercedes GLC'ye Hidrojenli Yakıt Hücresi

Ototeknikveri     22 Kasım 2015 09:38

Mercedes, orta boy SUV modeli GLC'nin hidrojen yakıt hücreli bir versiyonunu 2017 yılı için hazırlamakta olduğunu açıkladı.

2017 Mercedes GLC'ye Hidrojenli Yakıt Hücresi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Mercedes-Benz ilk seri üretim hidrojen yakıt hücreli modelini iki yıl içinde çıkartacak. Mercedes Ar-Ge direktörü Thomas Weber, yaptığı açıklamada firmanın yeni model için mühendislik parametrelerini tamamladığını, modelin yeni GLC modeli temel alınarak geliştirildiğini belirtti. Weber “Yakıt hücresi ve pil için toplam 600 km civarı sürüş menzili hedefliyoruz. Hidrojen tanklarının dolum süresi ise üç dakika olacak” dedi. Yeni modelin ismi ise yakıt pilini ifade eden Fuel Cell teknolojisi nedeniyle “GLC F-Cell” olacak. 2017 Frankfurt Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak model takip eden yılda ise bayilere ulaşacak. Model bazı piyasalarda aylık kiralama ya da taksitli satış seçenekleri ile sunulacak. Fiyatı ise İngiltere'de 50 bin Sterlin civarı olacak.

 

GLC F-Cell modelinin rakipleri arasında yeni tanıtılan Toyota Mirai ve Honda FCV Clarity de sayılabilir. Hidrojenli bir başka rakip de BMW'den gelecek. BMW ilk yakıt hücreli otomobilini 2020 yılı itibariyle piyasaya sürmüş olmayı planlıyor.

 

Önceki yakıt hücresi prototipleri için B Serisi temel alınsa da, Weber yakıt hücresinin yüksek maliyeti nedeniyle hidrojenli otomobillerin ticari olarak üst sınıf modellere uygun olduğunu belirtiyor.

 

Weber “Bu teknoloji son yıllarda özellikle yakıt hücresinin boyutları ve verimlilik anlamında hızla gelişti, olgunlaştı. Buna rağmen hala çok yeni bir teknoloji ve geleneksel standartlara göre hala çok maliyetli” diyor.

 

Yeni modelde yeni bir yakıt hücresi yığını kullanılacak. Daha önceki B Serisi F-Cell prototipinde olduğu gibi yakıt hücresi GLC'nin geleneksel motorunun olduğu yere monte edilecek. Hidrojen ve oksijenin kimyasal tepkimesi sonucunda elektrik üreten yakıt pilleri atık olarak sadece su ürettiklerinden oldukça çevreci olmaları ile öne çıkıyor. Bu araçlarda elde edilen enerji elektrik motoru ile yola aktarılıyor. Uzun yıllardır çalışmaların sürdüğü ve pazara sunulmalarının sürekli ertelendiği yakıt pilli araçlar, yakıt pili teknolojisinin yüksek maliyetleri ve teknolojinin istenilen kararlılığı gösterememesi nedeniyle ticarileşmekte zorlanıyor.

Son Güncelleme : 23 Kasım 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo