Yeni Kasa Volkswagen Phaeton Ertelendi

Ototeknikveri     22 Kasım 2015 10:17

Volkswagen ikinci nesil Phaeton modelini Dieselgate skandalından doğan masrafları karşılamak için yaptığı yatırım kesintileri kapsamında ertelediğini açıkladı.

Yeni Kasa Volkswagen Phaeton Ertelendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Sadece bir ay önce Volkswagen elektrikli bir Phaeton modeli ile ilgili planlarından ve modelin duyusal tasarımından söz ediyordu. Şimdi ise amiral gemisi modelin çıkışının erteleneceği açıklandı. CEO Matthias Müller, Phaeton modelinin Asya piyasaları için bir gereklilik olduğunu söylüyordu, bu yüzden firmanın kararı şaşkınlıkla karşılandı. Volkswagen gerekli olmayan projeleri belirsiz bir süre için erteleyeceğini ya da iptal edeceğini açıklamıştı ancak Phaeton bu listede yoktu. Phaeton ile ilgili karar aslında mülk, fabrika ve donanımlarla ilgili yapılacak 12 milyar Euro'luk bir harcama kısıtlamasının parçası. Volkswagen Wolfsburg'daki yeni tasarım merkezini inşa etmekten vazgeçerek 100 milyon Euro tasarruf edecek, Meksika'daki yeni bir boyama atölyesi ile ilgili karar da hala beklemede.

Volkswagen ayrıca gelecek yıl için ayrılan bütçenin çoğunun yeni ürünler için harcanacağını, bunlar arasında yeni nesil VW Golf, Audi Q5 ve VW Crafter modellerinin de olduğunu açıkladı. Ek olarak, modüler elektrikli alt yapı (MEB) için de büyük bir bütçe ayrılacak. Bu da firmanın daha çok hibrit ve elektrikli araçlara odaklanacağı anlamına geliyor.

 

Yeni Phaeton modelinin ne zaman satışa çıkacağı ise henüz belirtilmiyor.

Son Güncelleme : 23 Kasım 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo