YENİ TOYOTA COROLLA'NIN TÜRKİYE VERSİYONU

Ototeknikveri     07 Haziran 2013 06:06

Amerika versiyonundan sonra yeni Corolla\'nın Avrupa versiyonu da tanıtıldı.

YENİ TOYOTA COROLLA'NIN TÜRKİYE VERSİYONU
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Amerika versiyonunun sergilenmesinin hemen ardından Avrupa versiyonunun da tanıtımı yapılan yeni Toyota Corolla, markanın Keen Look tasarım felsefesiyle şekillendirilmiş. Yaris, Auris, Rav4, Avensis ve Verso modellerinde de karşımıza çıkan bu tasarım anlayışı keskin hatlarıyla araca şık ve sportif bir görünüm kazandırmış. 47 yıldır üretilen ve 11. nesil olan yeni Corolla, Türkiye haricinde 15 Toyota fabrikasında daha üretilecek. Ülkemizde bu yılın Temmuz ayında satışa sunulması beklenen yeni Corolla için, Toyota'nın Adapazarı tesislerine 150 milyon euro yatırım yapıldı. İlk üretimin ise bu ayın içerisinde yapılması hedefleniyor. 
 
 
 
Yenilenen tasarımının dışında artan boyutlarıyla da ilgi çeken araç, 4620 mm uzunluğu, 1775 mm genişliği ve 1465 mm yüksekliği ile selefinden 80 mm daha uzun, 15 mm daha geniş ve 5 mm daha alçak. Aks mesafesi de 100 mm artırılarak 2700 mm’ye ulaşan yeni Corolla'nın yolcularına arka koltuklarında sunduğu diz mesafesi öncüsüne göre 92 mm artarak 706 mm'ye ulaşmış. Önceki nesilde 0.29 cd olan hava sürtünme katsayısının 0.27 cd'ye düşürülmesiyle aerodinamik açıdan elde edilen avantajın arkasında aracın tavanında kullanılan hava akımını yumuşatan tasarım ve ön ile arka tamponların “aero-corners” adı verilen hava türbülansını engelleyen şekilleri yatıyor. Sürücünün optimum sürüş pozisyonunu sağlayabilmesi adına yeni Corolla’nın ön koltuk yükseklik ayarı 15 mm artılarak 60 mm’ye çıkarılırken, koltuğun ileri geri kayma ayarı da 20 mm uzatılarak 260 mm’ye ulaştırılmış. Artan boyutlarına rağmen bagaj hacminde selefine göre büyük bir hacim farklılığı olmayan yeni Corolla kullanıcılarına 452 litrelik bir hacim sunuyor. Kaporta ile tampon arasına ekstra absorbe edici materyaller yerleştirilerek kabin içindeki ses seviyesinin azaltılması hedeflenen yeni Corolla'nın gövdesinin bazı bölümlerinde daha hafif metal kullanımı ile ağırlığın düşürülerek sağlamlığın da arttırlması sağlanmış. 
 
 
Üç farklı donanım seviyesine sahip olacak yeni Corolla'da fil dişi ve siyah olmak üzere iki farklı iç mekan renk seçeneği bulunuyor. Önceki nesle göre iyileştirilen sürüş pozisyonuna sahip yeni Corolla'nın direksiyonunda vites değiştirme, telefon, müzik, hız limiti, ekran gibi ayarları yapabilmeye imkan sağlayan kumandalar bulunuyor. Ergonomi ve kolay kullanım açısından avantaj sağlayan bu özelliğin yanında Yeni Corolla, çift bölgeli otomatik klima ve bagaj kapağını da açabilmeye imkan sağlayan anahtarsız giriş sistemiyle dikkat çekiyor. Yeni Corolla'da sunulacak Simple Intelligent Park Assist (SIPA) adı verilen akıllı park destek sistemi, ön ve arka tamponlarda yer alan sensörleri ile otomatik bir şekilde park edebilmeye imkan tanıyor. Yeni Corolla da dokunmatik multimedya ekrana sahip Go navigasyon sistemli Toyota Touch 2 sistemi de sunuluyor. 800x 480 çözünürlüğe sahip 6,1 inçlik WVGA dokunmatik ekrana sahip sistem, AM/FM radyo, CD/MP3 çalar, Bluetooth, cep telefonu bağlantısı ile müzik dinleme imkanı, USB vasıtasıyla müzik çalarlar ile bağlantı kurulması ve geri görüş kamerasını içermesiyle öne çıkıyor. Rahat görebilmek için otomatik yakınlaştırma, mirror link gibi son teknolojiler ile geliştirilen Go navigasyon sistemli Toyota Touch 2’de ayrıca aralarında Türkçe’nin de bulunduğu 20 dil seçeneği mevcut. Yeni Corolla'da; inci beyazı, avangart bronz, koyu mavi ve koyu gümüş gibi dört yen renkle toplam 9 farklı seçenek sunulmuş olacak.  
 
Yeni Corolla önceki neslinde olduğu gibi standart olarak sunduğu, sürücü diz hava yastığı dahil olmak üzere 7 hava yastığı, elektronik çekiş kontrol sistemi (TRC), araç denge kontrolü (VSC) ve yokuş kalkış destek sistemi (HAC) ile dikkat çekiyor. Toyota, CAE (Bilgisayar Destekli Mühendislik) ile test ederek geliştirdiği yeni Corolla'nın güvenlik performansının enerji absorbe edici donanım ve sağlamlaştırılmış kabini sayesinde çok daha başarılı olduğunu belirtiyor. 
 
Yeni Corolla selefiyle aynı ancak elden geçirilmiş motor seçeneklerine sahip olacak. 1,33 litre benzinli, 1,6 litre benzinli ve 1.4 litre dizel motor seçeneklerinden, 1.6 litre ve 1.4 litre olanlarında otomatik şanzıman seçeneği sunulacak. Baz versiyon olan 6 ileri manuel şanzımanlı 1,33 lt benzinli motora sahip yeni Corolla, 100 km’de ortalama 5,6 litre yakıt tüketimi gerçekleştirerek selefinden 0,3 litre daha ekonomik olmayı başarıyor. Manuel şanzıman seçeneğine oranla daha düşük yakıt tükemi sunan CVT şanzıman seçeneğine sahip 1,6 litrelik benzinli Multidrive S versiyonun ortalama yakıt tüketimi de yüzde 27 azaltılarak 100 km'de 5,6 lt seviyelerine indirilmesiyle öne çıkıyor. Yeni Corolla’nın Euro 5 normlarına uyumlu 1,4 D-4D motora sahip dizel versiyonu 100 km’de 4,1 litrelik yakıt tüketimi sleefinden daha başarılı değerlere imza atabiliyor.

Yeni Corolla Amerika Versiyonu Resim Galerisi İçin Lütfen Tıklayınız.

 

Son Güncelleme : 07 Haziran 2013

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo