2016 Mercedes E Serisi Detroit Motor Show'u Bekliyor

Ototeknikveri     23 Kasım 2015 12:41

Beşinci nesil Mercedes-Benz E Serisi 2016 yılının Ocak ayında Detroit Motor Show'da tanıtılacak, yaz aylarında ise satışa sunulacak.

2016 Mercedes E Serisi Detroit Motor Show'u Bekliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Alman üreticinin Tasarım Şefi Gorden Wagener, yeni Mercedes-Benz E Serisi modelinin Ocak ayında Detroit Motor Show'da tanıtılacağını açıkladı.Yeni SL ve GLS modellerinin tanıtıldığı Los Angeles Motor Show'da konuşan Wagener, yönetim kurulunun E Serisi modeline son noktayı koyduğunu, otomobilin tanıtıma hazır olduğunu aktardı. Wagener modelin yepyeni bir tasarımla eskisinden çok daha güzel ve modern hale geldiğini belirtti ve “C Serisi ve S Serisi modellerinden bile daha temiz ve şık oldu” ifadesini kullandı. Otomobilin arkadan çekişli sürüşe uygun orantılara sahip olduğunu söyleyen tasarım şefi, arka kısım tasarımı, uzun kaput, büyük tekerlekler ve gövdenin yanını boydan boya kat eden çizginin bunu yansıttığını belirtti.

 

Wagener yeni modelle ilgili olarak; “Her Mercedes'in ışıldayan bir yanı olmalıdır. Bu model de öyle.” dedi ve iç kabindeki değişikliklerin şu anki E Serisi modeline göre bir değil iki nesil daha ileride olduğunu vurguladı. Wagener'in ifadesi ile, yeni modelin iç kabininden çıkıp eskisine giren birisi taş devrine düştüğünü sanabilir.

İç kabindeki iki adet 12 inç “parlak” ekran S Serisi benzeri bir tasarıma sahip. Wagener ön koltukların adeta birer sanat eseri kadar güzel ve lüks, arka kabinin ise modern bir stilde, geniş ve ferah olacağını belirtiyor.

 

Wagener ayrıca C Serisi ve S Serisi ailelerini takip eden yeni E Serisi modellerin geleceğini de haber verdi. Şık bir station, sportif bir coupe, bir cabriolet ve sportif bir E63 AMG versiyonu muhtemel seçenekler arasında. Bu versiyonların prototipleri önümüzdeki yaza kadar hazır olacak.

Son Güncelleme : 23 Kasım 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo