Alfa Romeo SUV 2016'da Tanıtılacak

Ototeknikveri     23 Kasım 2015 01:20

Alfa Romeo'nun gelecek yıl tanıtılması beklenen yeni Giualia sedan modelini hemen ardından SUV kardeşi takip edecek.

Alfa Romeo SUV 2016'da Tanıtılacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Giulia SUV modelinin 2016 yılının bahar aylarında tanıtılması ve sedan model ile birlikte 2017 yılının başlarında müşterilere teslim edilmeye başlanması planlanıyor. Giulia gibi, SUV de Alfa'nın yeni platformu üzerine inşa edilecek. Bu platform BMW 5 Serisi'ne rakip yeni bir sedan modelde ve BMW X5'e rakip olacak daha büyük bir SUV modelde de kullanılacak. Sedan model gibi SUV'de de 2.2 litre dizel motor kullanılması bekleniyor. Son haberlere göre Giulia'da bu motor 150, 180 ve 210 hp güç çıkışı seçenekleri ile sunulacak. Yeni bir GME (Global Medium Engine) 2.0 litre benzinli motor da 200 hp, 250 hp ya da 280 hp güç çıkışı seçenekleri ile her iki modelde yer alabilir. SUV model için 500 hp civarı çıkış gücünde çift turbo 2.9 litre V6 motorlu bir versiyon çıkartılması da muhtemel.

 

Haberlere göre Giulia'nın çıkış tarihi biraz daha ileriye alındı ancak bunun sebebinin yeni SUV modelin geliştirilmesine zaman tanımak ve iki modeli birbirine yakın zamanlarda tanıtmak olduğu belirtiliyor. Alfa dünya çapında SUV modellere olan talep artışından faydalanmak için acele ediyor. Özellikle Çin ve ABD'de SUV satışlarında patlama yaşanıyor.

 

Yeni Alfa moellerinin çıkışı Giulietta hatchback modelin geleceği hakkında şüpheler uyandırıyor. Firma içinden kaynaklar bu modelin yerine farklı bir modelin geçeceğini, bunun Qashqai boyutlarında bir SUV olabileceğini söylüyorlar.

Son Güncelleme : 23 Kasım 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo