YENİ TOYOTA AURİS TOURİNG SPORTS İNGİLTERE'DE ÜRETİLMEYE BAŞLANIYOR

Ototeknikveri     08 Haziran 2013 10:06

Toyota\'nın Auris modeli temelinde geliştirdiği yeni station\'ın Temmuz\'da Avrupa\'da satılacak.

YENİ TOYOTA AURİS TOURİNG SPORTS İNGİLTERE'DE ÜRETİLMEYE BAŞLANIYOR
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Toyota'nın yeni geliştirdiği Auris Touring Sports adlı kompakt aile aracı, sportif tasarımı ve geniş iç mekanı ile öne çıkıyor. Auris ile aynı temele sahip araç kardeşinden 285 mm'daha uzun olmasının getirdiği avantaj ile 530 litrelik bir bagaj haci sunuyor. Yükleme yüksekliğinin Auristen 100 mm alçakta olması ve sunduğu alışveriş çantası sabitleme bölümleri, bagaj filesi, tek dokunuşla katlanabilen arka koltuklar ve 12 voltluk enerji soketi gibi hayatı kolaylaştıran özellikler ile çok fonksiyonlu bir aile aracı olan Auris Tuoring Sports Toyota'nın İngilteredeki Burnaston otomobil fabrikasında üretilmeye başlanıyor. Toyota Manufactoring Unitek Kingdom'ın kısaltması olan TMUK ile ifade edilen fabrika'da yapılan törene İngiltere'nin Ulaştırmadan Sorumlu Devlet Bakanı Patrick McLoughlin ve Toyota Motor Avrupa Başkanı ve CEO'su Didier Leroy'da katıldı. 
 
 
Törende İngiltere'nin Ulaştırmadan Sorumlu Devlet Bakanı Patrick McLoughlin, Toyota'nın sürekli yatırım yapmasını memnuniyetle karşıladıklarını ve Burnaston'daki tesislerin yeteneğini kanıtlayarak, İngiltere'nin gelişen otomobil imalat sanayine katkı sağladığını belirtti. Didier Leroy ise TMUK'u tebrik ederek, Auris'den daha fazla hacim sunabilen Auris Touring Sports modelinin özelliklerine dikkat çekti. Avrupa'da müşterilere daha geniş bir yelpaze sunmayı hedefleyen Toyota, Auris Touring Sports modelinde benzinli ve dizel seçeneklerin yanında bir hibride de yer vererek segmentinde ilk bu teknolojiye sahip model olacak. Toyota'nın sattığı araçların %20'sinden fazlasının hibrid teknolojisine sahip olması ve özellikle Avrupa'da müşterilerin bu teknolojiye olan talebinin artması bu konudaki çalışmaları hızlandırmış. 2010 yılında Avrupa'da üretilen ilk hibrid Toyota Auris'in de üretimini gerçekleştiren İngilizler bu konudaki tecrübeleriyle yeni yatırımları da alarak ekonomilerine katkı sağlamayı başarıyorlar. Auris Touring Sports'un haricinde Auris ve Avensis modellerinde üretiminin gerçekleştirildiği TMUK'e Toyota, 1992 yılından bu yana 2.6 milyar euro'dan fazla yatırım gerçekleştirdi. Şu anda 3.800'den fazla kişiye istihdam sağlayan TMUK'da üretilen araçlar İngilterenin, Avrupa ve diğer dünya pazarlarına yaptığı otomobil ihracatının %85'ini oluşturuyor. 
 
Yeni Auris Touring Sports Temmuz ayından itibaren İngiltere, Almanya ve İspanya gibi ülkelerde satılmaya başlandıktan sonra diğer ülkelerde de piyasaya sunulacak. Auris Touring Sports ile Toyota, Auris ile Verso modeli arasında farklı bir alternatif daha sunmuş olacak.
 
 
 

Son Güncelleme : 08 Haziran 2013

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo