Qoros 5 SUV Guangzhou Motor Show'da

Ototeknikveri     24 Kasım 2015 03:09

Çin üretimi Qoros 5 SUV Guangzhou Motor Show'da tanıtıldı. Model 2017'de Avrupa'da da çıkabilir.

Qoros 5 SUV Guangzhou Motor Show'da
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Qoros yeni SUV modelini Çin'deki Guangzhou Motor Show'da sergiledi. Orta boy SUV, Qoros 3 hatchback ve 3 City SUV modellerinin ardından dört modellik serinin üçüncü modeli olarak 2017 yılında Avrupa'ya da gelebilir. Çin'deki fuarda Qoros, yeni SUV modeli 5'in Çin'de 2016'da satışa çıkacağını açıkladı. Ön siparişler ise şimdiden alınmaya başlandı. Modelin giriş seviyesi fiyatı 150 bin Yuan (66 bin TL) olacak. Modelin Avrupa ana kıtasına ulaşması 2017'de olacak. Modelin Avrupa'da başarısını kısıtlayacak bir eksisi dizel motorunun olmaması. 1.6 litre turboşarjlı benzinli motor 154 hp gücünde. Qoros 3 modelinde bu motor 100 kilometrede 6.6 litre yakıt tüketiyor ki bu da çok etkileyici bir rakam değil. Söylentilere göre, yakıtta verimlilik arayanlar için modelin bir plug-in hibrit bir versiyonu da çıkabilir.

 

Diğer detaylar henüz belirsiz ancak Qoros otomobilin boyutlarını onayladı. 5 SUV modelinin aks açıklığı 2,697 mm olacak, bu değer Mazda CX-5 modelinden sadece 3mm daha kısa. Bu da Qoros 5 SUV'yi Volkswagen Tiguan, Hyundai Tucson ve Nissan Qashqai gibi kompaakt SUV rakiplerin karşısına koyuyor. Yeni model LED farlar, panoramik tavan, dokunmatik multimedya sistemi ve BOSE ses sistemi ile geliyor.

 

Qoros 5 SUV'nin kardeşi Qoros 3, Euro NCAP güvenlik testlerinden 5 yıldız almıştı. Aynı platformu ve aynı güvenlik donanımını paylaşan 5'in de testlerde benzer şekilde iyi bir performans sergilemesi bekleniyor.

Son Güncelleme : 24 Kasım 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo