Yeni Mercedes E Serisi 2016 Değerlendirmesi

Ototeknikveri     24 Kasım 2015 02:46

Avrupalı otomobil medyası BMW 5 Serisi ve Audi A6'ya rakip olacak yeni 2016 Mercedes E Serisi ile test yolculuğu yaptı. Direksiyonda ise modelin baş mühendisi Michael Kelz vardı.

Yeni Mercedes E Serisi 2016 Değerlendirmesi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Kamuflajların altında bile marka kimliğini belirtmekte zorlanmayan yeni nesil E Serisi, boyut olarak C Serisi'nden daha büyük olasa da benzer bir temayı paylaşıyor. Yeni 2016 E Serisi'nin Alman firmanın bünyesindeki kod adı W213. Yeni otomobil daha yumuşak ve daha elegan görünüyor. Tasarımcısı Gorden Wagener tüm Mercedes-Benz sedan modellerinin ortak bir stilde olmasını istediğini şu sözlerle ifade ediyor “Bu modellerin hepsi Mercedes-Benz limuzinler olarak tanınabilmeli”. Yeni modelin C Serisi ile benzerliği de oldukça açık. Görsel olarak, yeni 2016 E Serisi şu an piyasada olan modelden oldukça farklı görünüyor. E Serisi ve C Serisi sadece görünüm olarak benzemiyor aynı zamanda MRA platformunu paylaşıyorlar. E Serisi sedanın ardından, coupe, cabrio ve station versiyonlarının yanında AMG yüksek performanslı varyasyon da ileriki zamanlarda aileye katılacak.

Los Angeles dışındaki otoyolda yapılan test sürüşünde direksiyonda E Serisi/CLS/GLC baş mühendisi Michael Kelz vardı. Kelz yeni E Serisi için “Kalite açısından hedefimiz S Serisi oldu.” diyor. E Serisi huzurlu, sessiz ve konforlu bir biniş deneyimi sunuyor ve bu açıdan S Serisi'ni bile geride bıraktığı söylenebilir.

 

Modelde opsiyonel çift odalı havalı süspansiyon da var. Kelz otomobilin lüks kalitesinin ve yumuşaklığının önemine dikkat çekiyor. “Firmamızda sportif araçlar geliştirebilecek çok sayıda mühendisimiz var ancak ben konfora odaklanıyorum. Konfor çok önemli. Elbette sürüş de yumuşak ve doğal hissettirmeli. Sentetik direksiyon duygusunu sevmiyorum”.

Sürüş yardım sistemlerinin çeşitliliği aslında E Serisi otomobillerin kendi kendilerine gidebileceklerini düşündürüyor. Yasal olarak henüz bu şekilde kullanılamasa da teknolojik olarak E Serisi tam otonom sürüşe uygun.

 

Test sürüşünün yapıldığı düz yollarda E Serisi oldukça kolay bir sürüş sunuyor. Otomobil özel sistem sayesinde zaman zaman sürücünün direksiyonda olup olmadığını kontrol ediyor, dikkatini ölçüyor. Sürücü direksiyon üzerindeki bir düğmeye dokunarak aracın kendi kontrolünde olduğunu onaylıyor. Eğer sürücüden belli bir süre yanıt gelmezse otomobil kendi kendine kontrollü bir şekilde yavaşlıyor ve duruyor.

Yepyeni elektronik mimarisi ile E Serisi çok zengin bir güvenlik ve sürüş yardımı sistemleri koleksiyonu sunuyor. Özellikle CAN sistemi E Serisi modelini tüm Mercedes ürünleri içinde teknolojik olarak en gelişmiş model yapıyor. Bu anlamda E Serisi, S Serisi'nden bile daha ileride.

 

E Serisi modüler üç, dört ve altı silindirli benzinli motorlarla gelecek. Yeni dört silindirli turbodizel de çok sayıda farklı güç seçeneği ile sunulacak. Tüm motorlar 9 kademe 9G-Tronic otomatik vitesle çalışacak. 4Matic dört çekişli sürüş sistemi ise otomobilin piyasaya çıkışının hemen ardından gelecek. Bir hibrit versiyon ve bunun yanı sıra bi-turbo 4.0 litre V8 E 63 AMG versiyon da ilerleyen zamanlarda piyasada olacak.

Lüks anlamında selefinden çok ileride olan yeni nesil E Serisi'nin iç kabin tasarımı da çok daha ferah ve geniş aynı zamanda cömert bir bagaj kapasitesi sunuluyor. Yeni Mercedes E Serisi 2016 Ocak ayında Detroit Motor Show'da tanıtılacak. Satışlar ise gelecek yılın başlarında start alacak.

Son Güncelleme : 24 Kasım 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo