YENİ FORD ECOSPORT YIL SONUNDA AVRUPA'DA

Ototeknikveri     22 Haziran 2014 05:01

Yeni Ford Ecosport 1.0 Ecoboost, 1.5 Ti-VCT ve 1.5 TDCİ motorlarla geliyor.

YENİ FORD ECOSPORT YIL SONUNDA AVRUPA'DA
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Küçük SUV'lara olan ilginin artmasına kayıtsız kalmayan Ford, 2003 yılından beri ilk nesliyle Güney Amerika'da yollarda olan Ecosport modelini Avrupa için hazır hale getiriyor. Önümüzdeki 6 yıl içerisinde 1 milyon adet SUV satmayı planlayan Ford, Kuga ile ilerlediği bu hedefine, Amerika'da satılan Edge modelini Avrupa'da da piyasaya sunarak ve Ecosport'u geliştirerek katkı sağlamayı amaçlıyor. Güney Amerika'da 2003 yılında ilk nesliyle yollara çıkan ve 2012 yılında ikinci jenerasyonu yollara çıkan Ecosport şu aa kadar 700.000'in üzerinde satılmayı başardı. Ford'un Dünya genelindeki 8 ürün geliştirme merkezinde biri olan Brezilya'daki Çamaçari tesislerinde 16 ülkeden gelen Ford mühendislerinin katılımıyla geliştirilen Ecosport 275.000 adetlik yıllık üretim hacmiyle 100'den fazla ülkede satılması planlanıyor. 

Yeni Ford Ecosport resim galerisi için lütfen tıklayınız.

Yılda 2 milyon'a yaklaşması beklenen b segmenti SUV satışlarından pay almak isteyen Ford Ecosport'un karşısında, Nissan Juke, Opel Mokka, Chevrolet Trax, Renault Captur ve Peugeot 2008 gibi modellerin olması ve Volkswagen ile Honda gibi markalarında bu segmente giriş yapmayı planlamaları işinin ne kadar zor olduğunu gösteriyor. 4241 mm uzunluğu, 1765 mm genişliği, 1696 mm yüksekliği ve 2521 mm'lik aks mesafesiyle segmentindeki bir çok rakibiyle benzer ölçülere sahip olan Ecosport, güncel Fiesta ve B-max modelleri ile aynı platforma sahip. Segment standartlarında bir iç mekan genişliğine sahip aracın 362 litrelik bagaj hacmi koltukların katlanmasıyla 705 litreye çıkarılabiliyor. 

Bu yılın sonlarına doğru Avrupa'da satışa sunulması planlanan araçta 2 benzinli bir de dizel motor seçeneği yer alacak. 1.0 litrelik 125 hp güç üreten Ecoboost motor sadece 5 ileri manuel şanzımanla sunulurken, 1.5 litrelik Ti-VCT duratec motor 110 hp gücüyle hem 5 ileri manuel hem de 6 ileri otomatik şanzıman seçeneklerine sahip olacak. Dizel cephesinde yer alan 90 hp güç üreten 1.5 litrelik Duratorq TDCi motor ise sadece 5 ileri manuel şanzıman seçeneğine sahip olacak. 

Yeni Ford Ecosport Cenevre Fuarı resim galerisi için lütfen tıklayınız.

Son Güncelleme : 22 Haziran 2014

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo