Audi, ABD Çevre Koruma Kurumları ile Sorun Yaşıyor

Ototeknikveri     24 Kasım 2015 11:55

Audi V6 TDI 3 litre dizel motorda kullanılan motor yönetim yazılımının bazı parametreleri ile ilgili ABD yetkili makamlarından onay alabilmek için başvurusunu bu kez daha detaylı belgelerle tekrarlayacak.

Audi, ABD Çevre Koruma Kurumları ile Sorun Yaşıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu durum AUDI AG'den bir delegasyonun ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA) ve Kaliforniya Hava Kaynakları Kurumu (CARB) ile yaşadığı tartışmalar sonucunda ortaya çıktı. Güncellenen yazılım yetkililer tarafından onaylanır onaylanmaz kurulacak. Audi, Porsche ve Volkswagen olmak üzere üç marka durumdan etkilendi. Audi yazılımın güncellenmesi ve başvuruların tekrarı ile ilgili masrafların milyonlarca euro tutacağını tahmin ediyor. Son tartışmalar Audi'nin ABD tip onayı başvurusunda yardımcı emisyon kontrol cihazlarının (AECD) deklare edilmediği ve yeterli şekilde tanımlanmadığı konusunda 2 Kasım'da uyarılması üzerine yaşandı. Şimdi güncellenen yazılım ve belgeler ile bu eksik giderilecek.

 

Audi üç yardımcı emisyon kontrol cihazının ABD tip onayı başvurusu içeriğinde deklare edilmediğini onayladı. Bu cihazlardan birisi egzoz gazı temizleme sisteminin ısı ayarlaması ile ilgili. Diğer iki cihaz ise Ad-Blue dozaj valfi ve yanmamış zehirli hidrokarbonlarla ilgili. Bunlardan egzoz gazı temizleme sistemiyle ilgili olan ABD yasalarına göre hile yazılımı olarak kabul ediliyor.

 

Audi çevre koruma kurumları ile işbirliği yapmayı kabul etti ve söz konusu yazılımlarla ilgili gerekli işlemleri yapacak. Firma işbirliği içerisinde ve tamamen şeffaf bir şekilde çalışacağını açıkladı. Önümüzdeki süreçte hızlı, basit ve müşteri dostu çözümler bulmaya odaklanılacak. Ayrıca V6 TDI dizel motorlu otomobillerin satışı durumdan etkilenen üç marka tarafından da gönüllü olarak durdurulacak.

 

Bu motor Audi tarafından geliştirilmiş ve 2009 model yılından bu yana ABD'deki A6, A7, A8, Q5 ve Q7 modellerinde kullanılmıştı. Volkswagen motoru Touareg modelinde, Porsche ise 2013'ten beri Cayenne modelinde kullanıyor. Öte yandan, yaşanan bu durum söz konusu otomobillerin yola çıkmasına engel olacak ya da güvenliği tehdit eden bir şey değil.  

Son Güncelleme : 25 Kasım 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo