2017 BMW 5 Serisi Teknik Özellikleri, Tanıtım Tarihi ve Fotoğraflar

Ototeknikveri     26 Kasım 2015 07:09

BMW'nin yeni 5 Serisi yeni teknoloji ve yeni plug-in hibrit seçenekleri ile gelecek yılın ikinci yarısında tanıtılacak.

2017 BMW 5 Serisi Teknik Özellikleri, Tanıtım Tarihi ve Fotoğraflar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni, yedinci nesil BMW 5 Serisi mühendislik çalışmalarının son aşamasına geldi ve gelecek yılın ikinci yarısındaki tanıtımından önce dayanıklılık testlerinden geçiyor. 2017 yılı başlarında Avrupa'daki bayilere ulaşması beklenen BMW 5 Serisi, yeni Mercedes-Benz E Serisi, Jaguar XF ve Audi A6 ile rekabet edecek. Yeni model bugünkünden daha fazla güç aktarım mekanizması seçenekleri sunacak. Bu seçenekler arasında yeni plug-n benzinli elektrikli hibrit sistemi de bulunacak. Hibrit model sıfır emisyonla 32 kilometreden fazla sürülebilecek. Yeni 5 Serisi'ni modern 48 volt elektrikli mimari ile donatmak ileri seviye otonom sürüş sistemlerinin kullanılabilmesine de olanak tanıyor. Eller serbest şekilde kullanım önceden belirlenen bir hız sınırına kadar mümkün olabilecek. Özel bir çarpışma önleyici sistem, tam otomatik fren ve diğer güvenlik özellikleri de otomobilde bulunacak.

 

Bağlanabilirliğin artan önemi yeni 5 Serisi'nde de beşinci nesil iDrive sisteminin kullanılmasına neden olmuş. Sistem yeni dokunmatik ped ve dokunmatik ekran fonksiyonları ile geliyor. Bu sayede pek çok özelliğe akıllı telefon ekranı gibi dokunmatik şekilde ulaşılabiliyor. İstenirse orta konsoldaki düğmeli kontroller de kullanılabiliyor.

 

Yeni model opsiyonel jest kontrolü de sunacak. Bu da beş farklı el hareketini algılayabilen üç boyutlu sensörle mümkün kılınmış. BMW aynı zamanda en yeni ses tanıma sistemini de bu modelde sunuyor. Böylece iDrive sistemi dokunmatik, geleneksel düğmeli, jest ile ve ses komutu ile olmak üzere toplamda dört farklı şekilde çalıştırılabilecek.

 

Bugünkü altı yaşındaki modelde de olduğu gibi, yeni 5 Serisi üç farklı gövde stilinde üretilecek: sedan (kod adı G30), Touring (G31) ve GT (G32). GT arka camla birlikte açılan geniş arka kapak ile birlikte üretilmeye devam edilecek ancak çok daha şık bir forma sahip olacak.

 

Yeni BMW 5 Serisi Sedan 2016 yılının üçüncü çeyreğinde Paris Motor Show'da tanıtılacak. Touring ve GT'nin çıkış tarihleri ise henüz tam belirlenmedi ancak 2017 Cenevre ve Frankfurt otomobil fuarlarında yer alabilecekleri düşünülüyor.

Almanya'da test esnasında görüntülenen prototiplerden yeni 5 Serisi'nin devrimsel bir dış cephe stil güncellemesinden geçtiği anlaşılıyor. Bazı stil özellikleri Pininfarina Gran Lusso Coupe konsept otomobilden alınmış. Geleneksel üç kısımlı siluet korunmuş ancak daha eğimli arka pencere ve bagaj kısmı bugünkünden daha şık bir görünüm sağlamış.

 

Aerodinamiği geliştirmek için gösterilen çabalar sayesinde yeni 5 Serisi daha çıkıntılı böbrek şekilli ön panjura sahip. Bu bölümdeki panjurlar motorun soğutmaya ihtiyacı olduğu zaman açılıyor ve gerektiğinde ön kısımdaki hava akışını geliştirmek için otomatik kapanıyor. Uzun farlar opsiyonel lazer özelliği ile geliyor. Ön panjurun çevresindeki krom bölüme kadar uzanan farlar daha geniş görüş alanı sağlıyor.

 

Omuz kısımları daha belirgin, arka kısımda yeni C sütunu tasarımı dikkat çekiyor, OLED arka lambalar ve tamponun alt kısmındaki egzoz boruları da önemli özelliklerden. 7 Serisi'nde olduğu gibi, BMW 5 Serisi için de beş farklı stil paketi planlıyor: Standart, Spor, Pure Excellence (Saf Mükemmellik), M Sport ve Individual (Kişisel). Otomobilin altyapısında ise yeni OKL (Oberklasse ya da lüks sınıf) platformu var. İlk olarak 7 Serisi'nde kullanılan platformda karbonfiber, alüminyum, magnezyum ve yüksek dayanıklı çelik materyaller bulunuyor. Yeni 5 Serisi bugünkü modelden 100 kg civarı daha hafif olacak. Modelin 520i versiyonunun 1595 kg olması bekleniyor.

 

İç kabinde yeni kontrol paneli yüksek çözünürlüklü dijital enstrümanlar ve bağımsız multimedya monitörü bulunuyor. Aynı temel mimari, çok fonksiyonlu direksiyon, kontroller ve materyaller ile tasarım yeni 7 Serisi'ne benzer.

 

Dış boyutlardaki artış iç kabine de yansımış, yolcu ve sürücü için daha büyük bir alan yaratılmış. BMW 5 Serisi'nde konfor ve kaliteye çok önem vermiş. Yeni koltukların minderleri daha yumuşak ayrıca ses yalıtımına özen gösterilmiş.

Motor seçeneklerine gelirsek; BMW'nin en yeni B47 dizel ve B48 benzinli 4 silindir motorlarının 2.0 litre formundaki farklı versiyonlarının kullanılması bekleniyor.

 

Seçenekler arasına BMW'nin yeni tanıtılan B57 dizel ve B58 benzinli altı silindirli motorları da katılabilir. Bu motorlar 3.0 litre hacim için standardize edilmiş 500cc bağımsız silindir kapasitesi kullanıyor.

 

Yeni 5 Serisi'nde geçtiğimiz günlerde güncellenen ve 750i'de de kullanılan 444 hp'lik 4.4 litre V8 benzinli motora da yer verilmesi bekleniyor.

 

Diğer motor seçenekleri arasında dört turboşarjlı yeni altı silindirli B57 dizel de bulunacak. Bu gelişmiş 3.0 litre motorun yeni versiyonunun elektrikli turboya sahip olacağı, şu anki 376 hp güç çıkışı ve 739 Nm tork değerlerini aşacağı söyleniyor.

 

BMW yeni 5 Serisi'nde plug-in hibrit benzinli – elektrikli bir versiyon da sunmayı planlıyor. Hibrit sistemde 2.0 litre dört silindirli benzinli motorla şanzımanın içine monte edilmiş elektirkli motor ve zeminin altına yerleştirilmiş lityum-iyon pil birlikte çalışacak. Bu versiyon 32 kilometrenin üzerinde elektrikli sürüş mesafesine sahip olacak.

 

Yeni 5 Serisi'nin amiral gemisi ise M5 olacak. Bu versiyonda ilk kez arkadan çekişli sürüş sistemi ve opsiyonel dört çekişli sürüş sistemi seçenekleri birarada sunulacak. Versiyon 2017 Cenevre Motor Show'da tanıtılacak ve 4.4 litre V8 benzinli motorun gelişmiş bir varyasyonu ile gelecek.

 

Standart 5 Serisi modelleri altı kademe manuel vites ya da dokuz kademe otomatik vitesle sunulacak. M5 yedi kademe çift debriyaj otomatik vitesle devam edecek. Yeni M5'de olduğu gibi bazı diğer versiyonlar da hem arkadan çekiş hem dört çekiş seçeneği ile sunulacak.

Son Güncelleme : 27 Kasım 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user
  • User

    Bilal Parlak Merhaba, bir sorum olacak yeni (g30) 520i serisi çıktığında eski (f10) 520i serisinde ciddi fiyat kaybı olur mu 2014 model F10 520i premium aracım var 2.elde ne kadarlık bir kaybım olur 2017 de ?

    16 04 2016 03:17 Yanıtla Beğen (0) Şikayet Et

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo