2017 Ford Fiesta'dan Yeni Fotoğraflar

Ototeknikveri     26 Kasım 2015 09:30

2017'de çıkması planlanan yeni nesil Ford Fiesta test esnasında görüntülendi.

2017 Ford Fiesta'dan Yeni Fotoğraflar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni nesil Ford Fiesta'nın son casus fotoğraflarında modifiye edilmiş şasi test aracının, şu anki Fiesta modeli üzerine yerleştirildiği görülüyor. Görsel olarak bu test aracı önceki test araçları ile benzer. Daha önce yeni Fiesta Avrupa'da içinde Focus RS modelinin de olduğu bir konvoyda görüntülenmişti. Revize edilmiş ön kısım tasarımında ön panjur ve hava girişleri dikkat çekiyor. Arka kısım kamuflajlı, modelin şu ankinden daha geniş bir ize sahip olacağı, yani yedinci neslin bugünkü hatchback modelden daha büyük olacağı anlaşılıyor. Şu anki Fiesta 3969 mm uzunluğunda, 1709 mm genişliğinde, 1468 mm yüksekliğinde. Ford yeni Fiesta için makyajlı Focus modelinden biraz esinlenmiş. Şu anki altıncı nesil Fiesta 2013 yılında makyajlanmıştı, ilk piyasaya çıkışı ise 2007 yılındaydı. Yedinci neslin ise 2016 sonlarına doğru tanıtılması, 2017'de satışa çıkması bekleniyor.

Yeni Fiesta, Volkswagen Polo ve yeni Opel Corsa gibi rakiplerle mücadele edecek. Yeni Ford Performance departmanının büyümesine rağmen yetkililer Fiesta RS versiyonu çıkacağı söylentisini yalanlamakta hızlı davrandı. Ford Performance direktörü Dave Pericak firmanın Fiesta serisinin en üstünde ST'nin bulunmasından memnun olduğunu söyledi. Pericak “ST portfolyoda çok önemli bir rol oynuyor ve müşterilerimize yeteneğimizi kanıtlıyor. Şu anda ST'nin konumundan memnunuz ve bir değişiklik yapmayı düşünmüyoruz” dedi.

 

Fiesta RS söylentileri ilk olarak bu yılın başlarında çıkmıştı. Mühendisler hızlı bir RS versiyonunun tasarlandığını reddediyor ancak bunun “teorik” olarak mümkün olduğunu belirtiyorlar. ST'nin şu anki formundaki başarısı ise bu teoriyi devre dışı bırakıyor.

Son Güncelleme : 26 Kasım 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo