LADA Vesta Fiyatı 514 bin Ruble'den Başlıyor

Ototeknikveri     02 Aralık 2015 01:26

AvtoVAZ yeni amiral gemisi modeli Lada Vesta'nın satışına Rusya'da başladı. Otomobil üç farklı donanım seviyesi ve opsiyonel paketler ile birlikte sunuluyor.

LADA Vesta Fiyatı 514 bin Ruble'den Başlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Rus üretici, yeni modeli Lada Vesta'nın satışlarına 24 Kasım tarihi itibariyle başladı. AvtoVAZ basın servisinin açıklamasına göre giriş seviyesi Classic versiyonunun fiyatı 514 bin Rubleden başlıyor. 2 Aralık 2015 tarihi itibariyle bu fiyat ülkemiz para birimine çevrildiğinde yaklaşık 22.000 TL'ye tekabul etse de, yeni Lada Vesta fiyatının ülkemizde 40 bin TL civarında olması bekleniyor. Otomobilin temel donanımları arasında sürücü hava yastığı, fren asistanlı (ABS + BAS) anti kitleme fren, elektronik fren gücü dağıtımı (EBD), stabilite kontrolü (ESC), çekiş kontrolü (TCS), yokuş asistanı (HSA), acil durum sistemi ERA-GLONASS, ayarlanabilir direksiyon kolonu, anahtarlık üzerinde uzaktan kumandalı merkezi kilitleme, seyahat bilgisayarı, alarm, yedek lastikli 15 inç alaşım jantlar ve diğer ekipmanlar bulunuyor. Yeni Lada Vesta'nın giriş versiyonu Classic donanım seviyesinin uyanında 1.6 litre (106 hp) motor ve mekanik 5 kademe vites ile donatılmış.

 

Classic versiyonunun konfigürasyonu Start opsiyon paketi ile geliştirilebiliyor. Bu pakette ön yolcu hava yastığı, klima ve soğutmalı torpido gözü bulunuyor. Paketin fiyatı ise 30 bin ruble. 25 bin Ruble ek ücret karşılığında otomatik vites de alınabiliyor.

 

Lada Vesta başlangıçta 25 Rus şehrindeki 60 bayide satışa sunulacak. Öncelikle Comfort ve Luxe donanım seviyeleri ve manuel ya da otomatik vitesli 1.6 litre motorlu araçlar satılacak.

 

Orta donanım seviyesi Comfort 570 bin ruble fiyatla (24.600 TL) satılacak. Bu versiyonda ısıtmalı ön koltuklar ve dış aynalar, park asistanı, ses sistemi, dış cephe rengi ile aynı renkte kapı aynaları ve kapı tutacakları bulunacak. Versiyonla birlikte sunulan Optima paketinde ise ısıtmalı ön cam ve alaşım jantlar var. Paket fiyatı 15 bin Ruble.

 

Yeni Lada Vesta'nın nn üst donanım seviyesi Luxe ise 609 bin rubleden (26.400 TL) satılacak. Luxe versiyonunda sis lambaları, yağmur sensörü, hafif alaşım 16 inç jantlar ve diğer konfor özellikleri bulunacak. Bu versiyon için Multimedia ve XV Line opsiyon paketleri sunuluyor. Multimedia paketi 24 bin Ruble, XV Line ise 29 bin Ruble.

 

19 bin Ruble ekstra ücretle özel Lime rengi de tercih edilebiliyor.  

 

Yeni Lada Vesta'nın Rusya pazarında sunulduğu fiyatlar incelendiğinde, 514 bin Ruble'den başlayıp 650 bin Ruble'yi aşan etiketler olduğu görülüyor. Ülkemiz pazarı, vergilendirme sistemi ve Rus markanın ülkemizdeki distribütörlük faaliyetlerini sürdürecek olan Mersa Otomotiv'den gelen ilk bilgiler dikkate alındığında yeni Lada Vesta fiyatlarının donanım, motor ve şanzıman tipine göre 40 bin TL ile 55 bin TL aralığında olması beklenebilir.

 

Eğer Rusya ile yaşanan kriz sebebiyle farklı gelişmeler yaşanmaz ise, Lada Vesta ülkemizde ne zaman satışa sunulacak haberimize buradan ulaşabilirsiniz. 

Son Güncelleme : 02 Aralık 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user
  • User

    Okan Akbaba asdasdsa

    10 12 2015 03:03 Yanıtla Beğen (0) Şikayet Et

  • User

    Hakan Kayıkçı gerek yok bence her araç gibi vergilerle normal araç fiyatlarına yaklaşıyor kiiii Zaten Rusya ülkemizin insanlarına terörist mamelesi yapıyor gördük rusyada yaşayan gurbetçiler zor durumda boykot ediyoruz Ülkemizde istemiyoruz rus malı araç

    02 12 2015 01:16 Yanıtla Beğen (0) Şikayet Et

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo