2016 Porsche 911 Turbo ve Turbo S Detaylandı

Ototeknikveri     02 Aralık 2015 01:47

Porsche makyajlanmış 911 Turbo ve 911 Turbo S modellerini Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı öncesinde paketinden çıkarttı.

2016 Porsche 911 Turbo ve Turbo S Detaylandı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Makyajlanan modeller revize edilmiş hava girişlerine sahip yeni ön yüz ve yeni LED gündüz sürüş ışıkları ile geliyor. Yakından bakıldığında ise yeni kapı tutacakları, güncellenmiş farlar ve yeniden tasarlanan 20 inç alaşım jantlar dikkat çekiyor. Stil değişiklikleri yeni motor kapağı ve revize edilmiş arka tampon ile tamamlanıyor. İç kabin büyük ölçüde önceki versiyondaki hali ile devam ediyor ancak tasarımcılar üzerinde mod seçme aracı da bulunan yeni bir spor direksiyon eklemişler. Direksiyondan Normal, Spor, Spor+ ve Kişisel modları seçilebiliyor. Sürücüler yeni modellerde güncellenmiş Porsche iletişim yönetimi sistemi ve standart Bose ses sistemi de bulacaklar. 

 

Otomobillerdeki standart Sport Chrono paketi, motor ve şanzımanı olabilecek en iyi yanıt hızına ayarlayan yeni Sport Response butonunu içeriyor. Butona basıldığında 20 saniye kadar optimal hızlanma sunuluyor. Yeni PSM spor modu butonu ise Porsche stabilite yönetim sisteminin müdahale düzeyini değiştiriyor. Porsche bu modla sürücülerin otomobilin limitlerini daha önce hiç olmadığı kadar zorlayabildiklerini belirtiyor.

 

Her iki model de ekstra 20 hp (15 kW) çıkış gücü sağlayan çift turbo 3.8 litre altı silindirli motordan güç alıyor. Böylece 911 Turbo'nun toplam çıkış gücü 540 hp (397 kW), 911 Turbo S'in ise 580 hp (427 kW) değerine kadar çıkıyor.

 

Ekstra güç sayesinde, Turbo sıfırdan saatte 100 kilometre hıza 3.0 saniyede çıkıyor. Maksimum hız ise saatte 320 km. Turbo S ise daha da etkileyici; 2.9 saniyede 100 kilometreye çıkabiliyor, maksimum hızı 330 km.

 

Daha hızlı ve daha güçlü olmalarına rağmen Porsche yeni modellerin yakıt tüketimini 100 kilometrede 0.6 litre azaltmayı başarmış. Porsche bunun revize edilen motor yönetim sistemi ve yeni vites değiştirme eşleştirmelerine sahip güncellenmiş şanzıman sayesinde olduğunu belirtiyor.

 

Porsche 911 Turbo ailesi Almanya'da Ocak ayı sonlarında satışa çıkacak ve fiyatlar 174 bin 669 Euro'dan başlayacak.

Son Güncelleme : 02 Aralık 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo