Nissan'dan Uzun Menzilli Elektrikli Araç

Ototeknikveri     02 Aralık 2015 04:03

Nissan pilli elektrikli otomobillerin en büyük savunucularından birisi. Yeni bir habere göre firma yakında sürüş mesafesi arttırılmış bir elektrikli model çıkartacak.

Nissan'dan Uzun Menzilli Elektrikli Araç
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Nissan önümüzde yıl menzili uzatılmış bir elektrikli modeli tanıtmaya hazırlanıyor. Modelde kullanılacak ufak bir yanmalı motor gereken durumlarda pilleri şarj edecek. Yani Nissan'ın yeni modeli, Chevrolet Volt ve BMW i3 Rex ile benzer şekilde çalışacak. Nissan model ile ilgili henüz detayları açıklamasa da firmanın elektrikli ve hibrid elektrikli araçlar departmanının vekil genel müdürü, güncel Leaf modelinin içten yanmalı motora sahip olmayacağını ve sadece elektrikli olarak kalacağını belirterek, menzili uzatılan aracın tamamen yeni bir model olacağına işaret ediyor. Öte yandan Japon firmanın en yetkili isimlerinden biri olan Yoshi Shimoida uzun sürüş mesafeli model ile ilgili planları onayladı ve bu modelin bir hibrit serisi olarak sunulacağını belirtti.

 

Yeni modelin bu yılki Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı'nda tanıtılan güncellenmiş Chevrolet Volt ile rekabet etmesi muhtemel. Volt'da 18.4 kWh lityum-iyon pil kullanan Voltec güç aktarım mekanizması, elektrikli motor ve 1.5 litre dört silindirli sürüş mesafesi arttırıcı yanmalı motor bulunuyor. Bu sistemle Volt 80 kilometre sadece elektrikli gidebiliyor. Toplam sürüş mesafesi ise 676 kilometre.  

Son Güncelleme : 02 Aralık 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo