Volvo S90 ile Premium Sedan Segmentinde

Ototeknikveri     03 Aralık 2015 12:37

Yeni 2016 Volvo S90, Volvo'nun premium sedan kulübüne giriş bileti oldu.

Volvo S90 ile Premium Sedan Segmentinde
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

S90 Volvo için dev bir adım. İsveçli otomobil üreticisi daha çok SUV ve station otomobilleri ile biliniyor ancak S90 modelinin çıkışıyla birlikte Volvo şimdi de premium sedan segmentini sallamaya hazırlanıyor. Modern güvenlik sistemleri, bulut temelli uygulamalar ve hizmetler gibi bir dizi yeni teknoloji ile S90 İsveçli markanın devam eden dönüşümünün bir yansıması. Volvo Grup Başkanı ve CEO'su Håkan Samuelsson yeni modelle ilgili şunları söylüyor: “XC90'ın çıkışı ile birlikte niyetimizi açıkça ortaya koymuş olduk. Artık net bir şekilde oyundayız. Son 5 yıldaki 11 milyar dolar yatırımımız ile Volvo'nun neye dönüşebileceğini yeniden tasarladık ve şimdi vaadlerimizi yerine getiriyor, yatırımlarımızın meyvesini alıyoruz”.

Yeni Volvo S90 gelişmiş yarı otonom sürüş özelliği Pilot Assist ile geliyor. Sistem otomobili gerektiği gibi şerit işaretleri içinde tutmak için saatte 130 kilometreye kadar olan hızlarda yumuşak direksiyon komutları veriyor ve artık başka bir otomobili takip etmeye ihtiyaç duymuyor. Pilot Assist, Volvo için önemli bir inovasyon alanı olan tam otonom sürüşe giden yolda başka bir adım.

S90 aynı zamanda temiz ve güçlü T8 iki motorlu plug-in hibrit sistemle ve büyük sedan segmentindeki en lüks iç kabin tasarımlarından birisiyle gelecek. Otomobilde gelişmiş ve modern bir multimedya sistemi de bulunacak.

Volvo Tasarımdan Sorumlu Başkan Yardımcısı Thomas Ingenlath aracın tasarımına ilişkin şunları söylüyor: “Fikrimiz bu muhafazakar segmente tamamen yeni bir şey getirmek ve dış cephede liderlik ve güveni temsil eden bir görsel etki yaratmaktı. İç kabinde S90'ı tamamen yeni bir seviyeye taşıdık. Konfor ve kontrol vaad eden yüksek bir lüks deneyimi sunduk”.

S90 aynı zamanda otomotiv sektörünün ilk büyük hayvan tanıma sistemini de sunuyor. City Safety sistemi geyik veya at gibi yoldaki büyük hayvanları gece ya da gündüz tespit edebiliyor. Teknoloji çarpışmayı önlemek için önceden uyarı veriyor ve fren desteği sağlıyor. S90 Volvo'nun gelişmiş şasi simülatöründen de faydalanıyor.

Volvo Ar-Ge'den Sorumlu Başkan Yardımcısı Dr. Peter Martens yeni model için “S90 sürüş dinamikleri, performans ve biniş konforu anlamında büyük gelişme gösterdi. Keskinlik, kavrama, kontrol ve konfor için Volvo sürüş deneyimini tepeden tırnağa yeniden tasarladık” diyor.

 

S90 Detroit'deki Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak.

Son Güncelleme : 03 Aralık 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo