Euroncap'ın Güvenlik Testlerinde 15 Yeni Model

Ototeknikveri     06 Aralık 2015 01:09

Lancia Ypsilon'dan Jaguar XF'e bir çok yeni model Euroncap'ın en son gerçekleştirdiği güvenlik testlerinde mücadele verdi.

Euroncap'ın Güvenlik Testlerinde 15 Yeni Model
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Euroncap'ın en son gerçekleştirdiği güvenlik testlerinde ülkemiz için önemli modelleren Opel Astra, Renault Megane, Kia Sportage, Nissan Navara, BMW X1 ve Renault Taliman'ın yanında Jaguar XE, Lancia Ypsilon, Kia Optima, Jaguar XF, Infiniti Q30, BMW Z4, Mini Clubman ve Mercedes GLC gibi araçlarda mücadele verdi. Bu modellerden geçtiğimiz günlerde ülkemizde de satışına başlanan Jaguar'ın d segmenti sedan modeli XE, yetişkin korumada yüzde 92, çocuk korumada yüzde 82, yaya korumada 81 ve güvenlik yardımcılarında yüzde 82 başarı sağlayarak beş yıldıza ulaştı.

İngiliz üretecinin bir üst segmentte yer alan modeli XF ise kardeşi ile benzer bir performans göstererek, yetişkin korumada yüzde 92, çocuk korumada yüzde 84, yaya korumada 80 ve güvenlik yardımcılarında yüzde 83 başarı sağladı ve beş yıldız almaya hak kazandı. 

Premium kompakt hatchback segmentinde mücadele verecek Infiniti Q30 yetişkin korumada yüzde 84, çocuk korumada yüzde 86, yaya korumada 91 ve güvenlik yardımcılarında yüzde 81 oranlarında başarı elde ederek beş yıldız alabildi.

Kia'nın makyaj ile güncellediği Optima modeli de testlerde mücadele veren araçlar arasında idi. Yeni Kia Optima yetişkin korumada yüzde 89, çocuk korumada yüzde 86, yaya korumada 67 ve güvenlik yardımcılarında yüzde 71 başarı sağlayarak beş yıldıza ulaştı.

Mercedes'in yeni SUV modeli GLC'de testler kapsamında beş yıldız almaya hak kazanan modeller arasında idi. Yeni GLC, yetişkin korumada yüzde 95, çocuk korumada yüzde 89, yaya korumada 82 ve güvenlik yardımcılarında yüzde 71 oranlarında başarı sağladı.

Lexus'un SUV modeli RX de yetişkin korumada yüzde 91, çocuk korumada yüzde 82, yaya korumada 79 ve güvenlik yardımcılarında yüzde 77 değerleri ile beş yıldız almaya hak kazandı.

Yetişkin korumada yüzde 90, çocuk korumada yüzde 68, yaya korumada 68 ve güvenlik yardımcılarında yüzde 67 değerlerini elde eden yeni nesil Mini Clıubman ise dört yıldız ile yetinmek zorunda kaldı.

Testler sırasında hayal kırıklığı yaratan modellerden birsi de BMW Z4 oldu. BMW'nin sportif modeli yetişkin korumada yüzde 69, çocuk korumada yüzde 61, yaya korumada 91 ve güvenlik yardımcılarında yüzde 46 oranlarında başarı elde ederek üç yıldız alabildi.

Bu yapılan testlerin en başarısız modeli ise Lancia'nın şehir içi modeli Ypsilon oldu. Sadece iki yıldız alabilen Lancia Ypsilon, yetişkin korumada yüzde 44, çocuk korumada yüzde 79, yaya korumada 64 ve güvenlik yardımcılarında yüzde 38 oranlarında başarı elde etti. 

İşte Aralık 2015 Euroncap Güvenlik Testlerinin Toplu Sonuçları;

Son Güncelleme : 07 Aralık 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo