Volvo S90'da 1.5 Litrelik Üç Silindirli Hibrit Hazırlığı

Ototeknikveri     06 Aralık 2015 05:50

Volvo'nun amiral gemisi sedan modelinde 1.5 litre üç silindirli benzinli motor ve elektrik motoru birlikteliğinden oluşan yeni bir hibrit sistemin sunulması bekleniyor.

Volvo S90'da 1.5 Litrelik Üç Silindirli Hibrit Hazırlığı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo, Geely ile küçük otomobiller için geliştirdiği kompakt modüler mimari (CMA) platformu işbirliği çerçevesinde 1.5 litre üç silindirli turboşarjlı bir benzinli motor üzerinde çalışıyor. Bu motorun S90 modelinde de yer alacağı söylentiler arasında. Aslında SPA platformundan elementler daha küçük modeller kullanılacaktı. Ancak Volvo'nun Ar-Ge'den Sorumlu Başkan Yardımcısı Peter Mertens üç silindirli motorun seride S90'ın 407 hp'lik ikiz motorlu modelinin altında konumlanacak bir hibrit sistemin parçası olacağını söylemesi bu kararda değişikliklerin planlandığına işaret ediyor. Mertens'in açıklaması şöyle: “Bu motor (1.5) 40 serisi modellerde (S40, V40 ve XC40) ve 60 serisi modellerde kullanılacak. CMA platformuna uygun bu motor aynı zamanda daha büyük otomobiller için Ölçeklendirilebilir Platform Mimarisi (SPA) ile de uyumlu. Motorun hibrit bir sistemde nasıl sonuç verdiğini S90 modelinde görebiliriz”.

 

Mertens Volvo'nun şu an test ettiği üç silindirli hibrit S90 prototipleri bulunduğunu da onayladı. Yeni 1.5 litre motor Volvo'nun en yeni 2.0 benzinli benzinli motoruyla aynı aileden ve Volvo ürünlerindeki tüm 1.6 litre dört silindirli motorların yerini alacak. Motorun tüm Volvo versiyonları turboşarjlı olacak.

 

Eğer Volvo, yeni S90 modelinde 1.5 litrelik benzinli motora sahip bir hibrit sisteme yer verirse, 1.6 litrelik benzinli motora sahip Mercedes E Serisi ve BMW 5 Serisi gibi modellere karşı herm performans hem de tüketim değerlerinde ciddi avantaj sağlayabilir. 180 hp güç değerine sahip olması beklenen 1.5 litrelik turbo benzinli motor, elektrik motorunun desteği ile daha fazla performans ve düşük tüketim değerlerine ulaşılmasını sağlama potansiyeline sahip.

Son Güncelleme : 07 Aralık 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo