Volkswagen Grup 11 Ayda 9 Milyon Araç Sattı

Ototeknikveri     14 Aralık 2015 01:20

Volkswagen Grup 2015 yılının Ocak – Kasım ayları arasında Dünya genelinde 9.10 milyon adet otomobil sattı.

Volkswagen Grup 11 Ayda 9 Milyon Araç Sattı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yılın 11 ayında satılan 9.10 milyon adet otomobilin 833 bin 700 adedi Kasım ayı içinde satıldı. “Volkswagen Grup ve markaları zor zamanlar yaşıyor” diyen Volkswagen Yönetim Kurulu Başkanı Matthias Müller, Wolfsburg'daki açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu zor zamanlarımızda müşterilerimizin bize sadık kalmasından son derece mutluyuz. Müşterilerimizin güvenini görmek gurur verici. Bu güven bizim en önemli varlığımız. Tam da bu nedenden gelecekte de en iyi ve en inovatif otomobilleri üretmek için çabalamaya devam edeceğiz”. Öte yandan, bir kez daha dünya piyasaları birbirinden farklı tablolar sergiledi. Brezilya ve Rusya'da piyasalarda sıkıntı devam ederken bu Volkswagen Grup satışlarına da yansıdı. Avrupa ve özellikle Çin'de ise satışlarda tam tersi ciddi bir artış görüldü.

 

Ocak – Kasım ayları arasında Grup Batı Avrupa'daki satışlarda %5.1 artış kaydetti. Bu bölgede 3.17 milyon otomobil satıldı. Kasım ayında Almanya'daki satışlarda %4.4, İspanya'da %15.3, İtalya'da %16.5 artış görüldü. Diğer yandan Rusya'daki olumsuz durum devam etti ve satışlarda %34.6 düşüş kaydedildi. Orta ve Avrupa'da Rusya'daki düşüşler ile bölgedeki bazı piyasalardaki yükselişler biraraya gelince bu bölgede satışlarda yaşanan azalma %6.2 ile sınırlı kaldı.

 

Kasım ayında Kuzey ve Güney Amerika piyasalarında da zorlu durumlar yaşandı. Kuzey Amerika'da grubun satışları %7.6 düşerken, bu kıtadaki en büyük piyasa ABD'de %15.3 düşüş yaşandı. Güney Amerika'da ise toplamda %42.2, Brezilya özelinde %51 düşüş görüldü.

 

Asya Pasifik bölgesinde ise grubun satışlarında %4.6 artış yakalandı. Bu artışta Çin piyasasının etkisi oldu. Çin özelinde Kasım ayında grubun satışları %5.5 arttı.

Son Güncelleme : 14 Aralık 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo