2016 Renault Megane Tasarım Özellikleri

Ototeknikveri     14 Aralık 2015 08:50

Ülkemizde Nisan 2016'da satışa çıkacak olan yeni kasa Renault Megane tasarım özellikleri ile öne çıkıyor.

2016 Renault Megane Tasarım Özellikleri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Renault, yeni nesil Megane modelinin tasarım detaylarını, "Dinamik ve özenle tasarlanmış hatlar" ve "Dengeli orantılar ve sıra dışı far tasarımı" sloganları ile açıklıyor. Fransız üreticinin kompakt hatchback pazarında yeniden iddialı bir konuma gelmesini sağlaması beklenen yeni kasa Megane ülkemizde 2016 Nisan'da satışa çıkacak. Renault Türkiye ,yayınladığı basın bülteni ile yeni Megane'nın tasarım özelliklerine ışık tutuyor.  İşte detaylar;

 

Yeni Megane, daha dinamik ve iddialı bir duruş sergileyen önceki nesillerine göre daha dengeli orantılara sahip:. 
-    daha uzun: 4,359mm (+64mm),
-    daha alçak: 1,447mm (-25mm),
-    daha geniş ön ve arka iz mesafesi; Yeni Megane’ın segmentinde en genişi – önde: 1,591mm (+47mm) arkada: 1,586mm (+39mm),
-    daha uzun dingil mesafesi: 2,669mm(+28mm)
-    daha kısa ön çıkıntı: 771mm (-21mm),
-    18 inçe kadar daha fazla jant serisi.

Yeni Megane, güçlü omuzları ile Renault markasını genlerine işlemiş olan dinamizmi vurguluyor. Gövdenin ve kaputun alt kısmındaki düzenli ve belirgin hatlar otomobilin dinamik duruşuna katkı sağlıyor.

 

Lastikler ile gövde arasındaki boşluk azaltılarak yeni Megane’ın sunduğu kalite etkisi daha da artırıldı. Gözden geçirilen ön süspansiyon geometrisi ve daha açılı amortisörler 25 ila 30mm arası bir boşluğa sahip.

 

Yeni Renault Megane, önde ve arkada sıra dışı tasarımları ile gündüz ve gece farlarına sahip:

-    Önde yer alan C şeklindeki gündüz farları LED 3D-efektli aydınlatma kılavuzlarına sahip. Yeni Megane’ın Icon versiyonundan itibaren hem kısa hem de uzun aydınlatma fonksiyonlarına sahip Full-LED aydınlatma modülleri standart olarak bulunuyor. Bu Pure Vision LED teknolojisi halojen aydınlatma sistemlerine göre gece görüşünde dikkate değer bir iyileştirme sağlıyor.


-    Arkada, sürekli yanan LED farlar, Edge Light teknolojisi sayesinde yatay ışık imzası sunuyor. Yeni Edge Light teknolojisi sayesinde derin, koyu kırmızı bir ışık ile 3D fırça darbesi etkisi uyandırılıyor.

 

Bu sıradışı ışık imzası, aracın içinde MULTI-SENSE teknolojisi sayesinde bir yansıma buluyor. Söz konusu teknoloji beş sürüş modu ile beş ayrı aydınlatma ambiyansını kontrol ediyor (Ayrıntılı bilgi için bkz / Bir üst segmetten alınan teknolojiler).

Özenli kokpit ve konforlu koltuklar

Aracın kabini sürücüyü tam manasıyla şımartan bir ‘kokpit’ hissi uyandırıyor: renkli Head Up Display, renkli 7-inçlik TFT ekran, portre formatındaı 8.7-inçlik multimedya tablet, R-LINK 2 ve yükseltilmiş orta konsol. İç mekanda işçilik ve kaliteye büyük özen gösterildi. Ön göğüs için tercih edilen yumuşak dokunuşlu malzeme, kapı kaplamaları boyunca zarif biçimde uzanıyor. Bu malzeme aynı zamanda ön panelin alt kısmından orta konsola doğru da uzanıyor. Touch versiyonundan itibaren deri kaplamalı direksiyon simidi ve direksiyonun üzerinde gösterge, havalandırma, konsol ve düğme çerçevelerinde zarif krom detaylar yer alıyor.

 

Dikkatle tasarlanmış koltuklarda kullanılan çift yoğunluklu köpük sayesinde araç yolcularına optimum konfor ve destek sağlanıyor. Koltukların şekli Yeni Espace ve Talisman’dakiler ile aynı.

 

İlhamını iç mekan mobilyalarından ve deri ürünlerden alan özel malzemeler sıcak ve modern. Koltuklardaki ve kapı kaplamalarındaki üst dikişlerin işçiliğine Megane 3’e oranla daha fazla özen gösterildi. 

Yeni Megane GT-Line: Yeni Megane için daha sportif bir tasarım

Yeni Megane GT-Line, sportif dış tasarımı  GT line’a özel iç tasarım paketi ile bir araya getiriyor.

 

Yeni Megane GT-Line’da spesifik, sportif bir ön tampon bulunuyor. Genişletilmiş ön hava girişi, yan hava girişleri ile desteklendi. Kendine haz petek desenli alt ızgara ile birlikte üst ızgara Yeni Megane ile aynı. Yeni Megane GT Line’ın yan kanatlarında ve arka kısmında özel GT line logosu yer alıyor. 

 

Yeni Megane GT Line standart olarak 17’’ Dark metal alüminyum alaşımlı jantlara sahip. Ayrıca yeni Megane’da yer alan18”alüminyum alaşımlı jantlar GT Line versiyonunda da opsiyonel olarak seçilebiliyor. Yan aynalar, difüzör ve öndeki yan hava kanalları da Dark metalden imal edildi.

Yeni Megane GT-Line’ın kabini şık ve sportif. Kişiyi sarmalayan koltuklar ilave yan destek sağlıyor ve entegre başlıklar, mavi üst dikiş ve spor logoları ile sunuluyor. Kabin içerisindeki düz alanlarda göze çarpan mavi tonları ve üst dikişler Iron Blue gövde rengiyle uyum içinde. Ön panelde ise Yeni Megane ile aynı TFT ekran yer alıyor. Özel direksiyon simidi ise daha iyi tutuş sağlıyor. Ön çamurluklarda bulunan GT-Line logosu ön panel döşemesinde de göz çarpıyor.

Son Güncelleme : 14 Aralık 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user
  • User

    BAYRAM DİNLER 1.2 merakla beklediğim bir motor.ancak megane sadece motor konusunda rakip olmamasını malzeme kalitesi yol tutuş ve konforuda aktarmasını bekliyoruz

    15 12 2015 01:44 Yanıtla Beğen (0) Şikayet Et

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo