NEVS Saab Platformu ile Dört Yeni Elektrikli Otomobil Planlıyor

Ototeknikveri     15 Aralık 2015 02:25

Saab Otomobil'in mal varlığının sahibi Ulusal Elektrikli Otomobiller İsveç (NEVS) 2018'de dört yeni elektrikli otomobil çıkartmayı planladığını açıkladı.

NEVS Saab Platformu ile Dört Yeni Elektrikli Otomobil Planlıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ülkemizde üretilecek yerli elektrikli otomobil ile gündeme gelen Saab'ın yeni sahibi NEVS, markayı önümüzdeki günlere hazırlıyor. İsveç'in en büyük yıllık otomotiv konferansı Stora Bildagen'de konuşan NEVS başkanı Mattias Bergman firmanın niyetinin ilk elektrikli otomobilini yükseltilmiş Saab 9-3 teknolojisini temel alarak üretmek ve 2017 yılında çıkartmak olduğunu belirtti. Saab'ın elektrikli teknolojiye uygun Phoenix platformu ile geliştirilen dört yeni model ise 2018'de çıkacak. NEVS'in gelecekteki ürün gamı 9-3 temelli bir orta boy lüks sedan, sportif bir kompakt SUV, orta boy bir crossover, aile tipi bir orta boy SUV ve yine orta boy bir fastback (arka kaportası yatık spor araba) modelden oluşacak. Ana parçalar İsveç Trollhätten'deki eski Saab fabrikasında üretilecek ve Çin'in Tianjin kentindeki yeni bir fabrikaya gönderilecek. Fabrikanın yıllık 200 bin otomobil üretim kapasitesi var.

 

Otomobiller başlangıçta 2017'nin ilk yarısından itibaren İsveç ve Çin'de satılacak. Daha sonraları ise portfolyo büyüdükçe Avrupa ve ABD'ye yayılacak.

 

Mattias Bergman NEVS'in gelecekti ürün serisinin “yeşil bağımsız” olarak nitelendirdiği bir segmentte konumlanacağını söylüyor. Bergman bu konuda “Sedan büyük olmaya devam edecek ancak SUV'lerin daha da fazla önem kazanacağına inanıyoruz. Dışarıda doğanın içinde olmak isteyen müşteriler crossover ve SUV gövde stilleri ile çok iyi uyum sağlıyor” diye konuştu.

 

Bergman ayrıca NEVS'in pil teknolojisi, bağlanabilirlik hizmetleri ve tüm otomobil konseptiyle sektörde lider konumuna geleceğini ve kendisini takip edecek diğer firmalara da teknoloji tedarik edeceğini savunuyor.

 

NEVS'de işler yolunda gidiyor. Firma şu anda Trollhätten karoserisinde gelecek yılın ortalarına kadar sürecek bir tadilat yapıyor. Tadilatın ardından daha fazla üretim elemanı istihdam edilecek ve fabrikada boyanmış karoser parçaları üretilerek montaj için Çin'e gönderilecek.

 

NEVS söz konusu planlarını başarılı bir ticari operasyona dönüştürmek için ciddi yatırım yapıyor. 1.8 milyar İsveç kronu (290 milyon dolar) Saab Otomobil'i devralmak için ödenirken, 4 milyar kron (6 milyar dolar) da firmanın temellerini atmak için kullanılacak.

 

NEVS'in planlarıyla ilgili şu anki en büyük soru işareti ise yeni otomobillerin Saab logoları ile mi çıkacağı yoksa NEVS ya da başka bir yeni isimle mi çıkacağı. Bergman bu konuda Saab ile diyaloğun sürdüğünü, yeni modellerin çıkmasına yakın tarihlerde bu konular netleştirildiğinde şeffaf olacaklarını belirtti.  

Son Güncelleme : 16 Aralık 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo