Yeni Tucson Avrupa'nın En Hızlı Satan Hyundai Modeli

Ototeknikveri     18 Aralık 2015 01:13

Yeni Hyundai Tucson firmanın Avrupa'da en hızl satılan modeli oldu. Eylül ayında piyasaya çıkan model 85 binden fazla sipariş aldı. Hyundai'ni Çek Cumhuriyeti'ndeki fabrikası yoğun talebi başarıyla karşılıyor.

Yeni Tucson Avrupa'nın En Hızlı Satan Hyundai Modeli
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Hyundai Tucson modeline yoğun ilgi var ve siparişlerin yetişmesi için Hyundai Motor Çek Cumhuriyeti fabrikası tam kapasite ile çalışıyor. Hyundai'nin ix35 üretimine başladığı 2011 yılından beri fabrikada 700 binden fazla kompakt SUV üretildi. Yeni Tucson modeli de fabrikanın başarısına en büyük katkı sağlayanlardan oldu. Yeni Tucson Avrupa'daki diğer tüm yeni Hyundai modellerini geçerek firmanın vitrini haline geldi. Tucson gibi Avrupa'da satılan diğer Hyundai otomobiller de Avrupalı müşterilerin beklentilerine uygun şekilde tasarlanıyor ve üretiliyor. Çek Cumhuriyeti fabrikası yeni modellere gösterilen yoğun talebin karşılanabilmesinde önemli rol oynuyor. Çek Cumhuriyeti fabrikası yakın zamanda 2008 Kasım ayında Hyundai i30 modeli ile başlayan seri üretimin 7. yılını kutladı. 1.8 milyondan fazla otomobil üretildi ve dünya çapında 60'dan fazla piyasaya ihraç edildi.

 

Fabrika yıllık 300 bin otomobil, 600 bin de şanzıman üretme kapasitesine sahip. Aynı zamanda bölgede önemli bir işveren konumunda olan fabrikada %97'si Çek Cumhuriyeti vatandaşı 3 bin 400 işçi doğrudan istihdam edilirken, bölgede de 7 bin kişiye iş alanı yaratılıyor.

Hyundai i30 ile 2008'de başlayan Avrupa odaklı ürünlere yoğun ilgi yeni Tucson ile devam ediyor. Fabrika Tucson siparişleri için ekonomik durgunluğa rağmen tam kapasite ile çalışıyor. Türkiye fabrikasındaki 200 bin adet üretim kapasitesi ile birlikte Hyundai Motor Avrupalı müşterileri için yıllık 500 bin adet otomobil üretim kapasitesine sahip.

 

Hyundai Çek Cumhuriyeti Fabrikası ile ilgili 10 bilgi:

 

- Fabrikada 2008'den beri 1.8 milyon otomobil üretildi.

- Haziran 2011'den beri 700 bin adet kompakt SUV üretildi.

- Seri üretim Kasım 2008'de Hyundai i30 ile başladı.

- Yıllık 300 bin adet otomobil, 600 bin adet şanzıman üretim kapasitesi var.

- 80 mühendisten oluşan özel bir ekip fabrikanın üretim hattını yeni Tucson için güncelledi.

- Bir otomobilin üretiminin herşeyiyle tamamlanması 21 saat sürüyor. 9 saat boya atölyesinde geçiyor, bunun büyük kısmı da boyanın kuruma süresi.

- Tucson, i30 ve ix20 aynı üretim hattında üretiliyor.

- Her otomobilin gövdesi 17 ayrı panelden, paneller ise 0.7 mm kalınlığında çelik levhalardan oluşuyor.

- Fabrikada 400 endüstriyel robot çalışıyor. Bunların 300'ü kaynak atölyesinde.

- 3.3 km uzunluğundaki bir pistte tüm otomobiller testten geçiyor.

Son Güncelleme : 18 Aralık 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo