2016 Honda CR-V'ye Güvenlikten Yüksek Notlar

Ototeknikveri     18 Aralık 2015 03:37

Amerika'nın en çok satan SUV modeli Honda CR-V pek çok farklı kurumun güvenlik değerlendirmesinden en yüksek notları aldı.

2016 Honda CR-V'ye Güvenlikten Yüksek Notlar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Şık ve pratik 2016 CR-V, NCAP genel güvenlik değerlendirmesinden 5 yıldız aldı. Model daha önce de IIHS değerlendirmesinde en yüksek notu almıştı. Bu da CR-V'yi SUV piyasasında kaza güvenliğinde lider yapıyor ve öne çıkan seçenekler arasında yer almasını sağlıyor. Honda başkan yardımcısı Jeff Conrad CR-V'nin yüksek notlarını şöyle değerlendirdi: “Tüketiciler CR-V'yi Amerika'nın en çok satan SUV'si yaptı. Bu yüksek güvenlik notları ise modeli daha da çekici hale getirecek ve sınıfında lider yapacak. Honda ileri seviye güvenlik, eğlenceli sürüş performansı, gelişmiş bağlanabilirlik ve gelişmiş yakıt ekonomisi sunan otomobiller üretmeye kendini adadı. CR-V tam da böyle otomobil”. NHTSA'dan genel güvenlikte 5 yıldız alan 2016 CR-V ajansın üç teknoloji kriterini de karşılıyor: RVS arka kamera sistemi (yedek kamera), FCW kaza uyarı sistemi ve LDW şeritten ayrılma uyarısı.

 

2016 Honda CR-V, Honda'nın “Advanced Compatibility Engineering™” (ACE™) gövde yapısının son versiyonunu kullanıyor. Bu da CR-V'de önden çarpışmalarda kazanın etkisini çok verimli şekilde hafifletiyor.

 

CR-V “Honda Sensing™” güvenlik ve sürüş yardımı sistemleri paketini sunan ilk otomobildi. Bu sistemler kazaları önleyebiliyor ya da etkilerini azaltabiliyor. Honda Sensing™ şimdi dört popüler ve çok satan Honda modelinde mevcut; Civic, Accord, CR-V ve Pilot. Honda Sensing™ teknoloji paketi kaza uyarısı (FCW), kaza sonrası otomatik fren (CMBS™), şerit koruma asistanı sistemi (LKAS) ve şeritten ayrılma uyarısı (LDW) özelliklerini de içeriyor.

Önemli güvenlik ve sürüş yardımı özellikleri:

Honda'nın ACE™ gövde yapısının uygulanmasının yanı sıra, 2016 CR-V bir dizi aktif ve pasif güvenlik özellikleri ve sürüş yardımı teknolojilerine de sahip. Bunlardan bazıları şöyle:

 

SmartVent® Ön Yan Hava Yastıkları

Yan Perde Hava Yastıkları ve Devrilme Sensörü

Alt çapalar ve çocuk koruması (LATCH)

Araç Stabilite Asistanı™ (VSA®) ve Çekiş Kontrolü

Harekete Uyumlu Elektrikli Direksiyon (EPS)

ABS fren sistemi

Honda LaneWatch® (EX, EX-L Navi)

Yokuş Başlangıç Asistanı (HSA)

Genişletilmiş Görüş Açısı Sürücü Aynası

Çok Açılı Arka Kamerası

 

Honda'nın güvenlik liderliği

Amerikan Honda güvenlik teknolojilerinin geliştirilmesinde uzun bir tarihe ve liderliğe sahip. Firma ABD Ohio ve Japonya'da iki gelişmiş test tesisine sahip ve kaza önleme, hava yastığı teknolojileri, dayanıklılık ve yaya güvenliği konularında öncü çalışmalara imza atıyor. Honda üçüncü taraf test değerlendirmelerinde de sektörde öncü. Firma aynı zamanda LaneWatch, kaza önleme ve şeritten ayrılma uyarısı gibi güvenlik ve sürüş yardımı teknolojilerine ürünlerinde geniş yer veriyor. Tüm Honda ve Acura araçlarda 2015 model yılında arka kamera standart donanım olarak yer aldı.

Son Güncelleme : 19 Aralık 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo