2015 Yılı Honda'ya Umut Verdi

Ototeknikveri     22 Aralık 2015 03:46

Sevilen modellerin geri dönüşü ve ana akım ürünlerin yeniden canlandırılması Honda için tüm Avrupa'da 2015 yılını yeniden dirildiği ve umut verici bir yıl yaptı.

2015 Yılı Honda'ya Umut Verdi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yepyeni bir Jazz ile Civic ve CR-V modellerinin yenilenmiş versiyonları HR-V ile Civic Type R modellerinin de Avrupa'daki galerilere dönüşü ile desteklendi. Yıl yenilenmiş CR-V'nin çıkışı ile başladı. Yeni model Honda'nın 1.6 litre i-DTEC motorunun yeni ve daha güçlü bir versiyonuna sahip. Bu motorla birlikte dokuz kademe otomatik vites de seçilebiliyor. Bu vites Honda'nın Avrupa serisinde ilk kez yer alıyor. İç kabinde yeni Honda Connect multimedya sistemi sürücülere yeni nesil multimedya özellikleri ve en yeni akıllı telefonlar için destek sunuyor. CR-V'nin çıkışını bir diğer SUV olan HR-V takip etti. Yeni HR-V sportif görünümü, yol tutuşu, akıllı tasarımı ve verimli motor seçenekleri ile Honda'nın öncüsü olduğu segmente dönüşünü temsil ediyordu. HR-V ilk çıkışından beri iyi sattı ve 2016'nın AUTOBEST ödüllerine aday gösterildi.

 

Bu yaz Honda serisine geri dönen bir başka sevilen isim de yeni Civic Type R oldu. Honda'nın İngiltere'deki Swindon fabrikasında üretilen otomobil Japonya piyasasına da buradan gönderiliyor. Type R İskoçya'da yılın otomobili, Fransız dergisi Echappement tarafından da yılın spor arabası seçildi. Model İngiltere Turing Otomobil Şampiyonası'nda da başarı gösterdi.

 

Honda'nın 2015'teki yeni ürünleri Jazz'ın çıkışı ile tamamlandı. Honda'nın en sevilen modellerinden olan Jazz'ın son nesli 1.3 litre VTEC motor, tamamen yenilenmiş dış cephe tasarımı ve Honda SENSING aktif güvenlik özellikleri ile geldi. Jazz Euro NCAP testinden beş yıldız aldı ve Honda yenilenerek daha katı hale gelen test koşullarında bu dereceyi alabilen ikinci üretici oldu.

 

2016 yılında 2015'teki başarıların devam etmesi bekleniyor. Honda Avrupa için iki yeni modelin hazırlığında. Bunlardan birisi yeni NSX, diğeri ise Clarity Fuel Cell. Bu arada İngiltere Swindon'daki fabrika yenilenerek 10. nesil beş kapılı Civic modelinin 2017'deki çıkışı için hazır hale getirilicek.

 

Honda için 2015 yılını değerlendiren Başkan Yardımcısı Phillip Ross ise şunları söylüyor: “2015 Honda'nın yeni atılımlarının sadece bir provası niteliğindeydi. 2016 yılı çok daha yoğun ve heyecan verici bir yıl olacak. Markamızın Avrupa'daki yükselişi devam edecek”.  

 

Honda Avrupa'dan yapılan bu açıklamanın dışında, Japon üreticinin ülkemizdeki tesislerinde yeni kasa Civic Sedan modelinin üretimi de 2016 yılı içerisinde başlayacak. Yeni Civic Sedan'da 1.6 litrelik dizel motor ve dokuz kademeli otomatik şanzıman birlikteliğinin sunulacağı gelen bilgiler arasında.

 

1.6 dizel otomatik Honda Civic Sedan haberine buradan ulaşabilirsiniz.

Son Güncelleme : 22 Aralık 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo