BMW'nin 2020 Planları

Ototeknikveri     23 Aralık 2015 02:25

BMW, 9 Serisi 4 kapılı Coupe ve i6 adını vereceği elektrikli sedan modelini 2020 yılına kadar yollara çıkarmayı planlıyor

BMW'nin 2020 Planları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW'nin zengin ürün seçenekleri arasına yenileri katılacak. 2018 yılında 1 Serisi'nin yerine geçecek yeni model, arkadan çekişli eski mimarinin yerine daha ucuz, daha hafif modüler önden çekişli sürüş platformu kullanacak. Aynı platform daha sonra yeni X2 ufak crossover için de kullanılacak. Daha büyük 2 Serisi coupe ve cabrio ise bir süre daha arkadan çekişli platformda kalacak ancak yeni 2 Serisi Gran Coupe 2020 yılında çıktığında BMW'nin modüler önden çekişli platformu ile gelecek.

 

Aynı zamanlarda, yeni bir dört kapılı lüks coupe modeli de 7 serisi ve Rolls-Royce Ghost arasında konumlanmış şekilde göreceğiz. Firma pek tutulmayan 8 serisini canlandırmak istemediği, 10 serisi isminin de haklarına sahip olmadığı için modele 9 serisi adı verilmesi bekleniyor. 9 serisi dört kapılı, dört yolcu kapasiteli bir coupe olacak ve 7 serisi platformunun uzun aks açıklıklı bir versiyonu üzerine geliştirilecek. 2020 yılı başlarında piyasaya çıkması beklenen model şu anki 7 serisinin makyajlı versiyonundan 6 ay sonra altı silindirli plug-in hibrit, çift turbo V8, 650 hp V12 motor seçenekleri ile gelecek. 9 serisinin Rolls Royce tarafından yeni Phantom için geliştirdiği güç aktarım mekanizmalarına sahip, tamamen elektrikli bir versiyonunun çıkması da muhtemel. Pekin'de tanıtılan Vision Future Luxury konsepti BMW'nin yeni amiral gemisinin nasıl görüneceği hakkında fikir veriyor.

BMW aynı zamanda yeni ve tamamen elektrikli i6 modeli üzerinde çalışıyor. Bu model 3 serisi sedan ile benzer boyutta modern ve pratik bir otomobil olacak. 2020 yılı ortalarında çıkması beklenen i6 yeni “düz zemin” bileşen seti ile üretilecek. Elektrikli otomobiller için özel geliştirilen bu set büyük oranda karbon fiber parçalar içeriyor. i6 iki, üç ya da dört elektrikli motora sahip olma ihtimalini taşıyor. Araçta yeni lityum polimer pile yer verilmesi de bekleniyor. Bu piller günümüzün pillerinden %50 daha ucuz ancak üç kat daha fazla enerji kapasitesine sahip.

Son Güncelleme : 23 Aralık 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo