2016 Honda Civic Sedan Sürüşü ile iddialı

Ototeknikveri     26 Aralık 2015 09:02

Amerika'da resmi olarak tanıtılan yeni Honda Civic Sedan'ın şasi, direksiyon ve süspansiyon sistemleri, aracın üst düzey bir sürüş kalitesi sunacağına işaret ediyor.

2016 Honda Civic Sedan Sürüşü ile iddialı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2016 Civic Sedan, model tarihindeki en gelişmiş şasi tasarımını kullanarak daha hızlı ve tutarlı bir direksiyon, daha esnek yol tutuş ve ayrıcalıklı sürüş kalitesi sunarken, alışılagelmiş kompakt araba sınıfının ötesine geçerek premium C segmenti modellerle rekabet etmeyi hedefliyor. Süspansiyonda yapılan önemli güncellemeler; daha gelişmiş çoklu bağlantıya bir sahip arka süspansiyonu ve arkadaki rijit dingili barındırıyor; sıvı dolgulu süspansiyon burçları yol vibrasyonlarına karşı güçlü yalıtım sağlarken sürüş kalitesini önemli ölçüde arttırıyor; burç bağlantılı denge çubukları geliştirilmiş gövde kontrolü sağlıyor; çift pinyonlu değişken oranlı Elektrik Destekli Direksiyon sürücünün kontrol hissini, performansı ve konforu arttırıyor; ve Düz Sürüş Yardımcısı da dikey ve yatay eğime sahip yollarda aracı yönlendirmek için harcadığınız eforu düşürüyor. Ek olarak yeni Civic’teki özelliklere Çevik Yol Tutuş Asistanı ve Yokuş Kalkış Destekli Elektrikli Park Freni de dahil.


 
Yeni Civic Sedan Ön ve Arka Süspansiyon

2016 Civic’in süspansiyon sistemi çevik ve direkt yol tutuş sağlayarak Civic’i sınıfının ve Avrupa’lı lüks sınıftaki rakiplerinin liginde tepeye konumlandırıyor. Sistem yeni rijit şasiyle, önde MacPherson gergisi ve arkada tamamen yeni olan çoklu bağlantılı süspansiyonun kombinasyonunu kullanıyor. Önde gergi tipi süspansiyon kullanılması yapılacak çarpışma güçlendirmeleri için daha geniş kullanılabilir alan sunuyor. Çoklu bağlantılı arka süspansiyon ise ikinci sıradaki oturma yerlerini ve bagaj hacmini maksimum seviyeye çıkartıyor, bunları yaparken de olağanüstü yol tutuş karakteristiği ve sürüş kalitesi sağlıyor. Tüm donanım seviyelerindeki ön ve arka denge çubukları dönüş tepkilerini iyileştirirken virajlardaki gövde salınımını düşürüyor. Destek burçlarına bağlı olan denge çubukları daha pürüzsüz çalışma için düşük sürtünmeli bağlantı noktaları kullanıyor. 2016 Civic’in ağırlık merkezi 14 mm daha düşük, bu da daha iyi yol tutuşu ve takla atmaya karşı daha dirençli demek.

 

Yeni 2016 Honda Civic Sedan Süspansiyon Detayları için lütfen tıklayınız.

 

Son Güncelleme : 30 Aralık 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo