Lada 1.8 litrelik Yeni Motorların Üretimine Başladı

Ototeknikveri     29 Aralık 2015 12:07

lada yeni geliştirdiği 1.8 litrelik atmosferik benzinli motorun seri üretimine başladı. Motor ilk önce yeni Lada Xray'de görev alacak.

Lada 1.8 litrelik Yeni Motorların Üretimine Başladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

AvtoVAZ 122.5 hp kapasiteli yeni 1.8 litre motor serisinin üretimini başlattı. Motorlar öncelikle yeni hatchback LADA XRAY'de kullanılacak. Talep olması durumunda yeni motor markanın diğer tüm modellerinde de kullanılabilecek. AvtoVAZ'ın yeni ve modernize edilmiş donanımlar ile ilgili çalışmaları tam gaz devam ediyor. Firma otuzdan fazla yeni donanıma sahip olurken 20 mevcut üniteyi de yükseltti. Ayrıca 300 farklı alet, donanım ve ayarda değişikliğe gidildi. Yeni motor neredeyse tamamen yerel kaynaklarla AvtoVAZ'ın kendi bünyesinde üretiliyor. Dökümler çelik üretiminde gerçekleştiriliyor, silindir başı ve motorun montajları yeni bir montaj hattında yapılıyor, diğer bölümlerde ise motorun makinede işlenme, test ve kontrol aşamaları tamamlanıyor.

Andrey Sergeev yeni motorun iddialı olduğuna dikkat çekerek “AvtoVAZ tasarımcıları yeni motorda pek çok teknik inovasyon gerçekleştirdi, motor yabancı rakipleri ile rahatlıkla yarışabilir hale geldi” diyor. Motorda emme valfleri yolu ile yakıtın dağıtımı için yeni bir sistem kullanılırken parçalarda gerçekleştirilen iyileştirmelerle gürültü azaltımı da sağlanmış. Yeni motordan yıllık 60 bin adet üretilecek.  

Son Güncelleme : 29 Aralık 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo