Honda Civic Sedan 2016 Süspansiyon Sistemi Detayları

Ototeknikveri     30 Aralık 2015 08:59

Yeni kasa Honda Civic Sedan yol tutuş ve konfor konusunda önceki nesillere göre daha başarılı olabilecek şekilde süspansiyon sistemiyle donatılacak.

Honda Civic Sedan 2016 Süspansiyon Sistemi Detayları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Honda'nın 2016 yılındaki en önemli modeli olması beklenen yeni kasa Civic Sedan modeli, ilk olarak Amerika pazarına sunuldu. Bu ülkede yayınlanan teknik detaylara göre yeni Civic sedan sahip olduğu teknoloji sayesinde bir çok konuda öncülerinden daha fazlasını sunacak. Daha başarılı yol tutuş, daha fazla konfor ve daha üstün sürüş dinamikleri için süspansiyon, direksiyon ve şasi sistemleri özel olarak tasarlanan yeni Civic sedan'ın ön bölümünde , MacPherson gergili ön süspansiyon, arka aksında ise çok bağlantılı bağımsız arka süspansiyon yer alıyor.

 

Civic Sedan MacPherson Gergili Ön Süspansiyon

MacPherson gergili ön süspansiyon, sürücüye daha uyumlu hissettirecek ve etkileyici performans sağlayacak şekilde geliştirilmiş. Performansa göre kalibre edilmiş geometri, yüksek derecede atiklik, hassaslık, pürüzsüzlük ve stabilite sağlamakta. Alt süspansiyon kolları, ideal yol tutuş tepkisi ve hassaslık kombinasyonu sağlayan aynı zamanda yol gürültüsünü, titreşimi ve sertliği maksimum seviyede izole eden, sıvı dolgulu burçlarla şasiye bağlanmış. Tüm ön süspansiyon kolları ve ön porya taşıyıcıları çelikten imal edilmiş ve tüm Civic Sedan modelleri boru şeklinde ön denge çubuğu kullanmakta.

 

2016 Civic Sedan Çoklu Bağlantılı (Bağımsız) Arka Süspansiyon

Çoklu bağlantılı arka süspansiyon, sıcak preslenmiş çelik kollar, aliminyum dökümden porya taşıyıcıları ve bir denge çubuğundan oluşuyor. Civic’te bir ilk olarak rijit dingil taşıyıcısına bağlı olan yeni arka süspansiyonlar normal sürüşte ve acil durum manevralarında çevik ve düzgün bir yol tutuş sağlıyor. Bağımsız kollar gürültü, titreşim ve sertliği iyi şekilde kontrol altına almak için şaseye sıvı dolgulu burçlarla bağlanmış ve bunu yaparken hassas yol tutuştan ödün verilmemiş. Tüm Civic Sedan modelleri hisli manevralar ve  gövde kontrolü sağlamak için arka denge çubuğu kullanmakta

 

Honda Civic Sedan Hidrolik Süspansiyon Burçları

Honda için bir ilk olan 2016 Civic’teki süspansiyon, üstün yol yalıtımı ve şasideki titreşim kontrolünü sağlamak üzere sıvı dolgulu burçlar kullanıyor. Tüm Civic modelleri önlerde sıvı dolgulu burçları kullanırken EX-T ve üstü modellerde ek olarak arka burçlar da sıvı dolgulu olarak geliyor. Kullanılan burçlar yolculara titreşimi en az seviyede aktaracak şekilde özel olarak ayarlanarak yeni Civic’i gürültü, titreşim ve sertlik seviyelerinde sınıfının en iyisi yapıyor.

 

Ön tarafta, yol sertliğini ve titreşimi absorbe eden ve bunu yaparken de keskin, çevik yol tutuş için gereken hassaslığı koruyan sıvı dolgulu burçlarla bağlı alt süspansiyon kolları bulunuyor. Sadece ön süspansiyonlarda bulunan, özel havalandırmalı alt kapaklar hava akışına imkan vererek burçların soğumasını ve her türlü sıcaklık koşulunda daha tutarlı performans vererek uzun vadede dayanıklı olmasını sağlıyor.

 

Öndeki alüminyum alt panelin yaklaşık olarak ortasına konumlandırılmış ekstra bir kanal, motordan gelen torku ileten millerin bağlandığı burçları aynı şekilde soğutarak çalışma sıcaklığını düşürüyor ve uzun süren performans sağlıyor.

Son Güncelleme : 30 Aralık 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo