İptal Edilen Skoda Roomster 2016 Ortaya Çıktı

Ototeknikveri     30 Aralık 2015 09:59

2016 Skoda Roomster modelini gözler önüne seren fotoğraflar internete sızdı. Piyasaya çıkmayacak olan yeni Roomster bu şekilde ilk kez görünmüş oldu.

İptal Edilen Skoda Roomster 2016 Ortaya Çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Skoda'nın, Volkswagen Caddy kopyası olarak sunmaya hazırlandığı yeni nesil Roomster, Volkswagen tarafından Dieselgate skandalı sonrasında alınan SUV ve crossover tarzı modellere ağırlık verilmesi kararının ardından rafa kaldırılmıştı. Skoda ise aracın hazırlıklarını sürdürdüğünden yaklaşık 100 adet üretilen ilk prototipleri test ediyordu. İnternette ortaya çıkan görüntülerde bu araçlardan birisine ait. Temelde bir 2015 VW Caddy olan araç, Skoda'nın özgün ön panjuruna sahip. Ön farlarında ve arka lambalarında da farklı grafiklere sahip olan Roomster, eğer Volkswagen iptal kararı vermeseydi Çek Cumhuriyeti'nde satışa sunulacaktı. 

Volkswagen yeni Roomster modelini crossover ve SUV'lere odaklanmak için iptal etti. Bunun da grubun hala etkileriyle başa çıkmaya çalıştığı Dieselgate skandalı ile alakası var. Skandalın masraflarını karşılayabilmek için Volkswagen bazı modelleri iptal ediyor. Roomster da firma için öncelik taşımıyordu ve şu anda iptal edildi.

Crossover ve SUV modeller Skoda için daha önemli çünkü Roomster'ın aksine bu tarz modellerde çok daha fazla kar potansiyeli var. Çek firma şu anda Tiguan temelli modeli üzerine çalışıyor ve gelecek yıl beş ile yedi koltuklu iki seçenekle piyasaya sunacak. Skoda 2016 yılı için başka sürprizler de planlıyor. Bunlardan birisinin de makyajlanmış Octavia olacağı düşünülüyor. Octavia şu an firmanın satıştaki en önemli modeli.

Son Güncelleme : 31 Aralık 2015

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo