Renault Talisman Yeni Pazarlar Fethetmek Üzere Yola Çıkıyor

Ototeknikveri     02 Ocak 2016 09:41

Ülkemizde Şubat 2016'da satışa çıkacak yeni Renault Talisman, Fransız üreticinin farklı pazarlarda yeni müşterilere ulaşmasını sağlayacak.

Renault Talisman Yeni Pazarlar Fethetmek Üzere Yola Çıkıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

D-segmenti sedan ve station wagon otomobil pazarları Avrupa’da her yıl bir milyondan fazla araç satışı gerçekleştiriyor. SUV ve crossover pazarlarında görülen hızlı büyüme sebebiyle talepte bir miktar azalma yaşanıyor. Önümüzdeki birkaç yıl içinde istikrar kazanması bekleniyor. Avrupa’da, station wagon otomobiller D sedan tipi otomobillerin bir miktar üzerinde yer alıyor. (örneğin Almanya, İtalya, Belçika ve Hollanda) Alışılagelmiş D sedan ve  station wagon otomobillere son derece sadık bir müşteri topluluğu mevcut. Bu müşteriler satın alma kararlarında tasarıma, statüye, teknolojiye, markaya, fiyata ve bakım masraflarına büyük önem veriyor. Renault TALISMAN, %60’ı Avrupa’da filo operatörü olan söz konusu müşterileri güçlü yönleri ile cezbedecek. Renault TALISMAN daha ziyade bağımsız profesyonelleri, şirket sahiplerini, müdürleri  ve üst düzey yöneticileri aileleri ile eşsiz sürüş deneyimi yaşamak üzere kendine çekecek. Çok kilometre yapan sürücüler de TALISMAN’ın şasisinden, motorlarının yakıt verimliliğinden ve işletim masraflarından etkilenecek.

 

Türkiye pazarında ise D segmenti özellikle son 3 yılda gelişim içinde. 2013’e kıyasla yüzde 30 büyüme gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yılı toplamda 64 bin 500 adetle kapatan D segmenti, 2015 Ekim sonu verilerine göre şimdiden geçen yılın satış adedini geçerek 68 bin 600 adete ulaşmış durumda. Bu büyümede hiç şüphesiz Sedan kasa tipinin önemi büyük. Türkiye’de Avrupa’dan farklı olarak Sedan kasa tipi D segmentinin en büyük kısmını, yüzde 80’nini temsil ediyor.  
D segmenti gelecek vaad eden bir segment olmasının yanı sıra markaların imaj açısından da özellikle önem verdikleri bir segment; pazarın önde gelen markaları prestijli, amiral gemisi modelleri ile bu segmentte temsil ediliyorlar. 

 

Farklı ihtiyaçlara hitap eden ekipman seviyeleri

Renault TALISMAN Türkiye’de 2 ekipman seviyesi ve üç döşeme tipi ile sunuluyor:

 

TOUCH: Yağmur sensörü, otomatik yanan farlar, elektronik klima, elektrikli park freni, ön ve arka park sensörleri, eller serbest park sistemi, cruise control ve 7’’ dokunmatik ekranlı R-Link 2.0 / Siyah kumaş koltuklar ve koyu renk iç ambiyans ve açık renk döşeme opsiyon

 

ICON: Otomatik uzun&kısa farlar, kör nokta uyarı sistemi, şerit takip sistemi, geri görüş kamerası, head up display, deri koltuklar, eller serbest açılan bagaj kapağı, Renault Multisense teknolojisi  ve 8, 7’’ dikey yerleştirilmiş dokunmatik ekranlı R-Link 2.0 / Standart siyah ya da kahverengi deri koltuklar. 

 

4Control sistemi Talisman’da opsiyon olarak sunuluyor. 

 

Yeni müşteriler kazananabilecek güçte;

Talisman bu segmentteki beklentisi yüksek yeni ticari müşterileri kazanmak için her türlü üstün özelliğe sahip.

 

Sürücü ve temsil ettikleri ticari faaliyet için statü sahibi tasarım.

 

Düşük yakıt tüketimi ve CO2 emisyonları sayesinde segmentinin en verimi araçları arasında yer alan bir otomobil

 

Sınıfında eşsiz dinamik performans, Multi-Sense® sistemi, 4Control® teknolojisi ve sürüş keyfine ve güvenliğe yeni bir boyut kazandıran aktif süspansiyonlar.

 

Kapsamlı sürüşe yardımcı sistemler ve Eller Serbest Park Sistemi sistemi çok kilometre yapan sürücülere etkin yardım ve emniyet sağlıyor.

 

Renault TALISMAN’ın sıra dışı rahat koltukları ile birlikte ön ve arka genişliği yolculuğu herkes için keyfe dönüştürüyor.

 

En iyi bagaj hacmi: 608dm3 (VDA). Arka koltukta kayak taşıma bölmesi bulunuyor.

 

İnovatif ekipmanlar: internet bağlantılı R-Link 2® tablet sayesinde seyahat konforu artıyor. Bilgilere ve otomobildeki çeşitli fonksiyonlara ait kumandalara kolay erişim (Multi-Sense sistemi, kabin ambiyansı, sürüş yardımcıları), internete bağlı trafik bilgilerini içeren navigasyon sistem, multimedya cihazlara bağlantılar (cep telefonu, MP3 çalar, vs.) ve araç-içi kullanıma yönelik çeşitli uygulamalar..

 

Son olarak, Renault tarafından kalite alanında yapılan bütün çalışmalar görüntü ve kullanım açısından en yüksek standartları hedefliyor.

 

Her ihtiyaca yönelik aksesuarlar

Renault’nun aksesuar seçenekleri sürücülerin Talisman’larını tasarım, konfor, koruma, taşıma ve multimedya sistemleri açısından kişiselleştirebilmelerine imkan tanıyor. Hatta Initiale Paris deri ürünler bile mevcut.

 

Talisman’da yer alan çarpıcı aksesuarlara birkaç örnek.


•    Spoiler: TALISMAN’ın sportif duruşuna katkı sağlamak için,

•    17- 19 inç arası  alüminyum alaşımlı jantlar jantlar: farklı renklerde,

•    Tersyüz edilebilir kumaş/kauçuk bagaj paspası ve koruyucu bagaj havuzu,

•    Bir dizi kapı ve bagaj eşikleri: kişiselleştirme ve koruyucu amaçlı
•    Katlanır çeki demiri: görünmeyecek şekilde katlanır ve ESP’nin Römork Dengeleme Yardımcısı ile haberleşme halindedir. 

•    QuickFix alüminyum tavan barları: koruyucu kilitle birlikte. Kapı çerçevesine sabitleniyorlar ve alet kullanılmaksızın çıkarılabiliyorlar.

Söz konusu liste koltuklar, güneşlikler, kayak taşıyıcı, kar zincirleri, portbagaj, bisiklet taşıyıcı, kafalıklara takılan elbise askıları, dokunmatik tablet taşıyıcı, FOCAL premium müzik paketi, vb. ürünleri de içeriyor

 

Yakında yollarda
 

Renault TALISMAN Avrupa çapındaki bayilere kademeli olarak ulaşacak (sağdan direksiyonlu pazarlar hariç). Mağrip ülkelerinde ise 2016’da satılacak. Fransa ve Beçika’daki satışlar 2015 bitmeden başlayacak.

 

Talisman Türkiye pazarında Şubat 2016’da satışa sunulacak. 

Son Güncelleme : 02 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo