Rolls-Royce Cullinan SUV'nin testlerine başlandı

Ototeknikveri     06 Ocak 2016 05:40

Rolls Royce'un SUV'si Cullinan 2018'de yeni platform ile geliyor.

Rolls-Royce Cullinan SUV'nin testlerine başlandı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Rolls Royce 2018 yılında ilk SUV'sini çıkartacağını ve bunun üzerinde çalıştığını duyurmuştu. Şimdi ise Britanyalı lüks firmanın patronu Cullinan ve yeni nesil Phantom için geliştirilen alüminyum platformun testine başlandığını açıkladı. “Cullinan projesi” olarak isimlendirilen ve piyasaya da Cullinan olarak sürüleceği düşünülen SUV dünya çapında kamuya açık yollarda test edilecek. Yürüyen aksamı alüminyumdan oluşan yeni mimari yeni Phantom da dahil bir dizi modelde kullanılacak. Test aşamasında yeni SUV'nin Rolls Royce markasının imzası niteliğindeki “uçan halı” konforunda biniş deneyimini sağlayıp sağlamadığına ve sıradışı iklim koşullarına karşı dayanıklılığına bakılacak.

 

2015 Frankfurt Motor Show'da konuşan Rolls Royce patronu Torsten Muller Otvos yeni SUV'nin 2018'de çıkacağını belirtmişti. Otvos konuşmasında modelin Cullinan kod adının dünyanın en büyük ham elmasından geldiğini de belirtmişti. Bu ismin satışta da kullanılıp kullanılmayacağı sorulduğunda ise Otvos gülümseyerek ismi sevdiğini ifade etti.

 

Rolls Royce patronu yeni Bentayga'yı dünyanın en iyi SUV'si olarak lanse eden Bentley için ise şu açıklamayı yaptı: “Bentley SUV ikinci en iyi SUV. Biz yeni Rolls Royce'un dünyanın en iyi SUV modeli olacağını söylüyoruz. Piyasaya yepyeni ve harika bir otomobil getiriyoruz ancak bu otomobil otantik Rolls Royce ruhunu da tam anlamıyla yansıtıyor”.  

Son Güncelleme : 06 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo