VW Jest Kontrollü e-Golf Touch'ı Tanıttı

Ototeknikveri     06 Ocak 2016 11:15

Volkswagen yeni jest kontrol teknolojisine sahip e-Golf Touch konseptini CES 2016 kapsamında duyurdu.

VW Jest Kontrollü e-Golf Touch'ı Tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçen yılın Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (CES) Volkswagen jest kontrolü desteğine sahip Golf R Touch'ı tanıtmıştı. Şimdi ise bu teknoloji üretime geçirilmeye bir adım daha yaklaştı. Bu yılki fuarda karşımıza çıkacak yeni e-Golf Touch bu teknolojiyle donatılmış kompakt bir üretim modelinin önizlemesi niteliğinde. Volkswagen jest kontrolünün C segmenti otomobillerde ne zaman kullanılacağını söylemese de, bu yılın sonuna kadar güncellenmiş Golf'te bu sistemin kullanılabileceği düşünülüyor. E-Golf Touch Volkswagen'in en yeni sürüm MIB multimedya sistemi ve 1280x640 piksel çözünürlüğe sahip 9.2 inç ekran ile geliyor. Ekran ayarlanabilir özellikte yani sürücü kişisel tercihlerine göre düzenleme yaparak daha sık kullandığı fonksiyonlara daha hızlı ulaşabilecek. Bekleneceği gibi, yeni multimedya sistemi MirrorLink, Android Auto ve Apple CarPlay desteği de sunuyor yani akıllı telefonunuzu bağlayıp tüm özelliklerinden faydalanabiliyorsunuz.

 

Ek olarak, e-Golf Touch VW'nin gelişmiş kontroller sunan en yeni ses kontrol teknolojisini de içeriyor. Ses komutları ekranda talebe uygun şekilde sıralanıyor. Volkswagen sistemin Avrupa'da yaz başından itibaren kullanılabileceğini söylüyor.

 

Bugün itibariyle başlayan 2016 CES'te gösterilecek konsept multimedya ekranının altında telefon bölmesinde yer alan endüktif şarj sistemi sayesinde kablosuz şarj desteğine sahip. Arka koltuk kolları da bu teknolojiden nasibini alıyor, arkada oturan yolcular kablosuz şekilde telefonlarını şarj edebiliyor. Volkswagen e-Golf Touch konseptinin aynı zamanda C tipi USB portu sayesinde çok hızlı USB veri transferi sağladığını, bunu yaparken cihazın şarjının dolmaya devam ettiğini de belirtiyorlar.

 

Bir diğer kullanışlı özellik ise Personalization 2.0 (kişiselleştirme). Bu özellik sayesinde sürücü bulut sunucudaki kullanıcı hesabına kişisel ayarlarını kaydedebiliyor. Bu Volkswagen Car-Net ID sayesinde mümkün oluyor ve sürücü kimliğini girdiği tüm otomobillerden kişisel verilerine ve ayarlarına ulaşabiliyor.

 

Volkswagen aynı zamanda Media Control 3.0 arka koltuk eğlence sistemiyle bir tablet aracılığı ile otomobilin pek çok fonksiyonuna ulaşabilme imkanı sunuyor.

 

E-Golf Touch konsepti Las Vegas Kullanıcı Elektroniği Fuarı'nda (CES 2016) 6 – 9 Ocak tarihleri arasında (bugünden itibaren) Budd-e konseptiyle birlikte sergilenecek.

Son Güncelleme : 07 Ocak 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo